Македонски историк от български произход: България е изкуствено създадена нация, Русия трябва да ни спаси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
17:47 / 08.05.2021
2679
За нова Балканска война с участието на Русия в защита на Македония призовава в новата си книга "Македонският феникс между унищожението и самоунищожението“ историкът Стефан Влахо-Мицов. Книгата излиза преди дни на пазара в Северна Македония и е широко рекламирана от тамошните медии.

Ето какво е написано в анонса на корицата на книгата:

В геополитически аспект последното хилядолетие доказа, че македонската държава не може да се запази без съюз или поне подкрепа от Русия. Защото, от една страна, Македония е обградена от агресивните и изкуствено създадени гръцка, българска и албанска нации, които имат за цел окончателно да затворят "македонския въпрос" чрез унищожаване на македонския народ и лишаването му от неговата история. От друга страна, този антимакедонизъм е подкрепен от Западна Европа, която от ХVІІІ век нататък е прихванала идеята, че Гърция е люлката на европейската цивилизация, а това значи, че на гърците принадлежи не само античната македонска история, но и определението македонско.

 

Мицов има редица публикации и участия в българския печат и електроните медии и е автор на много книги, като първата, която го прави известен е "Кой уби Ботев“ от 1994 година, където е защитена версията, че войводата е бил убит от свои четници. Според Мицов, тази книга и разкритието което прави, променя мирогледа му изцяло. През 1997 година публикува книгата "20 век предстои. Илюзиите на човешкия род“, в която отрича значението на основни морални ценности и защитава тезата за създаването на живота на Земята от извънземни.

Между 2007 и 2011 г. е завеждащ връзки с обществеността в посолството на тогавашната Република Македония в София. По-късно, Влахов-Мицов е прехвърлен в Скопие, където със съдействието на тогавашния премиер Бранко Цървенковски получава държавен апартамент и е назначен в Института за национална история.

Виж коментарите (11)

Още по темата (857):
27.04.2024 Любомир Кючуков: ВМРО-ДПМНЕ ще бъдат в своеобразно менгеме, ако в РСМ се стигне до тяхно управление
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
Още новини от Национални новини:
Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за ремонт, презарежда с америка...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Премиерът Главчев с поредна реакция по случая с болницата "Мама и...
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Казусът "Мама и аз": 11 специалности е трябвало да обслужват 40 п...
Зимата се завърна: Заваля обилен сняг в Пирин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).