Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Малкият Еци, пребит от гледачите си, живее с баща си
Автор: Екип Varna24.bg 16:59 / 15.12.2016Коментари (0)2002
©
3-годишният Христо Велински - Еци, който бе системно малтретиран от младежите, наети да го гледат - Александър Донов и Патрик Първев, се чува всеки ден със своята майка. Веднага след случилото се Невена Велинска бе решила да остане за година и половина при детето, докато то се възстанови. 

Неотдавна тя подновява работата си в чужбина като музикант по кораби. Точно след 7 дни обаче жената ще зарадва Еци, прибирайки се с подаръци и празнувайки заедно с него коледните празници. Малкото момче, което вече живее със своя баща в Пловдив, е здраво. По думите на адвоката на Невена Велинска - Ивайло Абаджиев, детето се чувствало добре и не се оплаква. "Разбира се, че има белези по тялото от системния побой, който му е нанасян, но те ще преминат. Когато има дори и малки болки, Христо веднага отива на лекар. След години проблемите няма да бъдат физически. Те ще са единствено на психологична основа. Именно затова той редовно ходи на терапия. Посъветвал съм родителите да не я прекъсват, за да може малкият да е по-спокоен. 

Детето се подобрява, но какво ще остане в душичката му, не знам", разказа Абаджиев. Самият адвокат се чувал често с бащата на Еци, за да следи състоянието му. Той забелязал, че момчето има страх от нови хора и когато е на разходки навън, често се случвало да бъде неспокоен. 

"Надявам се с времето да го преодолее. Именно затова са тези терапии, за да отшумят емоциите, които той е изпитвал през времето, в което бил с Александър и Патрик", каза още адвокатът. 

3-годишният Еци не проявявал никакво желание да се върне в стария си дом в София, където побойниците го гледаха приблизително 20 дни. Именно затова майката на момчето възнамерявала да продаде апартамента. 

"Христо се чувства спокоен при своя баща. Той се грижи изцяло за него, когато майка му е на работа. Аз го казвах и преди - единственото хубаво в тази история е, че след случилото се Невена и мъжът й оправиха отношенията си", каза още адвокатът. Двамата съпрузи били разведени и отношенията помежду им не били добри. Преди случилото се Еци не се виждал и не се чувал често с баща си. Станалото обаче променило нещата и здравето на детето бил основният фактор за заздравяване на връзката им. Единственият човек, на когото Невена в момента се доверява, е именно бившият й съпруг. 

"Посъветвал съм ги към момента да не говорят пред никакви медии, докато не мине делото. Така е най-добре, за да не бъде спекулирано с това, което ще кажат. Авторите на престъплението ще бъдат наказани, но да не дава Бог да си на мястото на родителите на извършителите на деянието. Децата са такива, каквито ги направиш и възпиташ. Френският философ Пиер Буаст казва: "Не правете децата зли. Който като дете иска да бие, като голям ще иска да убива", каза още адвокатът. 

Историята на Христо разтресе цялата страна през юни миналата година. Точно тогава детето беше прието в кома и с опасност за живота в "Пирогов", а разследването по случая установи, че то е било пребито от двамата тийнейджъри Патрик и Александър. Момчетата били наети за гледачи на детето от майката на Христо, докато тя е извън България.


Източник: 168 часа



Още по темата: общо новини по темата: 30
26.05.2017 »
10.02.2017 »
01.02.2017 »
01.02.2017 »
11.01.2017 »
28.11.2016 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: