Малкото ангелче Алекс се нуждае от помощ, нека й дадем шанс!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:48 / 25.02.2019
3429
Едно малко ангелче се нуждае от помощ, научи Varna24.bg

Александра Дачева от Пазарджик е само на година и четири месеца, а е изправена пред тежка битка с поставена диагноза Невробластома абдоминис - четвърти клиничен стадий, с данни за костномозъчно ангажиране, MYCN отрицателен (тумор на бъбреците с разсейки в костния мозък и главата), открита декември месец 2018г. От тогава до днес Алекс е претърпяла операция за отстраняване на тумора, за жалост неуспешна, поради сраствания на тумора с бъбреците.

Лекарите успели да вземат биопсия и след направена хистология е установено,че туморът е от злокачествен тип. Започната е веднага химиотерапия. До този момент Алекс отказва да се движи от кръста надолу. Досега са направени шест курса химиотерапия, вследствие на което Алекс започна да се опитва да сяда и да движи крачетата. Остава да се проведат още два курса химиотерапия, след което и един курс имунотерапия. След приключването им лекарите се надяват Алекс да проходи напълно и да е в добро здравословно състояние, за да бъде приложена оперативна намеса за отстраняване на формацията в корема. 

Междувременно са направени и няколко ядреномагнитни резонанса и скенер, установили наличието на разсейки в костния мозък и главата, съпътстващи основната формация в корема.

Поставен е и централен венозен катетър, чрез който се провежда лечението. 

Ще бъдат направени още химиотерапии за лечение на костния мозък, както и трансплантация на костен мозък. При наличие на успех от лечението до момента и ако здравословното състояние на Алекс позволи, ще бъдат проведени още четири курса имунотерапия. 

Тъй като при Алекс нещата се случват по-бавно, лекарите не могат да се ангажират със срокове относно това, което предстои.

Добрата новина е, че засега тя се повлиява положително на приложеното лечение!

Нека заедно помогнем на нашия малък боец, Александра Дачева, да излезе победител от тази битка и война!

Дарителска сметка:

ОББ

IBAN: BG50UBBS80021080599340

Титуляр:АЛЕКСАНДРА ЮЛИЯНОВА ДАЧЕВА

BIC: UBBS BGSF

ЗАЕДНО С АЛЕКС,В БОРБАТА И ЗА ЖИВОТ!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).