Малтретирали майката на Сияна в ареста?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:54 / 21.05.2015
1030
Любослава - майката на 2-годишната Сияна, която едва оцеля след жесток побой и бе приета в приемно семейство, е била малтретирана, докато се е намирала в ареста. Това твърди пред Нова телевизия адвокат Мартин Пеев - защитник на младата жена, която бе обвинена в нечувана жестокост към собственото си дете. Майката на Сияна - Любослава Любенова, е в следствения арест в Търговище, след като съдът й наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Жената се е отказала от служебния защитник и на 18 май е упълномощила за свой адвокат Мартин Пеев. Според него тя е била малтретирана физически и психически по време на разпитите.

"Не ми предоставиха помещение да се видя с нея насаме, както е по закон и е редно. Бях въведен в помещението за свиждане и ми се наложи да говоря с нея през стъкло. На дясната й страна забелязах отпечатък от пръсти, предполагам дамски, понеже бяха тънки, може би в такава посока. Личеше разстоянието между пръстите, това аз забелязах, но понеже беше тъмно, аз не можех да реагирам на момента. Тя не можеше да говори. Питах я само: "Ти ли го направи? Длъжен съм да знам", тя отговори: "Нищо не съм направила". В същото време на кокалчетата на пръстите, той също го забеляза, имаше пресни наранявания от, не мога да ви кажа от какво, съсиреци на кръв", казва Мартин Пеев, защитник на Любослава.

Адвокатът разказва, че поискал преглед от лекар, който му обяснил, че нараняванията са от охлузване в стената. Самата Любослава отговаряла неадекватно.

Ахмед Ахмедов, приятелят на Любослава, стига по-далече в обвиненията си: "Викали са й: "Ще ти почерня живота". Казвали са й, че ще я хванат за краката и ще я хвърлят през прозореца. А тя непрекъснато пита за детето и плаче".

Според обвинението Любослава е пребила 2-годишната Сияна на 28 април, а травмите са открити при операция на 2 май.

"Искам да бъде изготвена комплексна съдебно-психиатрична експертиза, която е задължителна преди започване на дело", заяви адвокат Пеев.

Наблюдаващият прокурор Валентин Василев казва, че такава експертиза ще бъде изготвена до дни.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
29.06.2015 Майката на пребитата 2-годишна Сияна излиза от ареста
18.05.2015 Минимални шансове биологичната майка да си върне Сияна
18.05.2015 Изписаха малката Сияна от УМБАЛ "Св. Марина"
08.05.2015 Избраха приемно семейство на малката Сияна, тя вече се храни и се усмихва
08.05.2015 47-годишна варненка иска да осинови пребитата Сияна, родителите никакви ги
няма
07.05.2015 Лекарите за Сияна: Момиченцето е много контактно и търси внимание
Още новини от Национални новини:
Ето по кое произведение пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ
Решено: Депутатите се събират извънредно във вторник заради пенси...
Важно съобщение за пенсиите от НОИ
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече им...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).