Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мануела Горсова направи първите си крачки
Автор: Екип Varna24.bg 14:58 / 27.10.2011Коментари (23)7837
© Bulfoto
Бащата Красимир Горсов
Мануела Горсова проходи. Момичето е направило първите си стъпки след зверската катастрофа, причинена от Максим Стависки преди 4 г. Това заяви бащата на девойката Красимир Горсов. Преди 20 дни, по време на рехабилитация, Мануела направила съвсем сама три крачки с левия и три с десния крак. "За някого това не означава нищо, но ние с майка й сме много щастливи и обнадеждени. Фактът, че прави опити да ходи сама, значи, че има потенциала да го направи и ще го прави в бъдеще", споделя бащата. Лекарите също са оптимисти за състоянието на девойката, въпреки че според баща й никой от тях не се ангажира със срок, в който Мануела ще се възстанови.

Бащата Красимир Горсов изстрада всичко - от трагедията на дъщеря си до обвиненията, че е профукал парите за здравето й на хазарт. "С всеки изминал ден Мануела е все по-добре. Напредва, макар и бавно. "Това ни дава надеждата, че до година-две детето ще се оправи напълно", казва баща й Красимир Горсов. Мануела разбира всичко, което й се казва, но все още не може да говори, защото има канюла, през която диша. Скоро обаче и тя ще бъде премахната и девойката ще може да изрече първите си думички. Вече поема нормално храна през устата, защото й е махната гастростомата, с която се хранеше през стомаха.

Мануела бързо губи интерес към всичко, което вижда, разказва баща й. "Приятелите й я забравиха. Не ги коря, млади хора са, имат ангажименти. На рождения й ден, 2 септември, никой не се обади, дойде едно момче от Велико Търново с майка си. Когато бяхме в Израел, лекарите казаха, че Мануела трябва да се върне в средата, в която е живяла. Готов съм да плащам пътя на приятелите й за да идват да я видят", казва Горсов.

Красимир е връзката с външния свят и за съпругата си Диана, която бди неотлъчно до Мануела. Майката не контактува с други хора освен със сестра си, лекарите и рехабилитаторите, защото й е писнало от сензациите, неверни писания по адрес на семейството и съжалителни погледи на хората.

"Детето много изстрада, претърпя адски болки. Гордея се с дъщеря си. Лекарите казаха, че ще оздравее само ако самата тя иска и има волята да го направи. Тя е истински боец", казва Горсов.

Семейството възлага големи надежди на китайски специалист, който рехабилитира Мануела. Горсови му плащат по 80 лв. на сеанс, които вадят от джоба си. Ако обаче специалистът издаде фактура, тя ще може да бъде за сметка на застрахователно дружество "Дженерали". Лечението на Мануела ще продължи с пари от застраховката "Гражданска отговорност" на шампиона по фигурно пързаляне Максим Стависки. Преди няколко дни "Дженерали" и адвокатът на семейството са се договорили да се подпише споразумение и застрахователите да изплащат необходимите суми за лечението на Мануела Горсова. 

Сумите ще бъдат авансово плащани и по-късно ще бъдат удостоверявани. Оттук нататък въпреки скандалния иск, който съдът на първа инстанция обяви в полза на "Дженерали", и Мануела трябваше да заплати 21 хиляди лева съдебни разходи, застрахователите са готови да изпълнят полицата според нейния лимит от 1 млн. лв. Много от юристите тогава заявиха, че законът не позволява застрахователят да плаща разходи, направени с дарения, и затова адвокатът на Горсови е направил некоректна жалба.
Решението на съда вече е обжалвано а заседанието ще е на 10 ноември, съобщи адвокатът на Горсови Христо Ботев.

Мануела пострада при тежка катастрофа през август 2007 г., когато автомобилът на Стависки се удари в колата, в която се е возело момичето. Катастрофата стана на десен завой в района на река Ропотамо. При инцидента Стависки е управлявал джипа си "Хамър" след употреба на алкохол.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 4
09.04.2019 »
19.11.2016 »
17.11.2016 »
22.12.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.10.2011 г.
Aнонимен
на 28.10.2011 г.
+1
 
 
Радвам се за нея. Дано всичко да се нормализира в живота и възможно най-скоро. Късмет мило момиче.
Aнонимен
на 27.10.2011 г.
+1
 
 
не само със условни дано момичето се оправи дай боже
Aнонимен
на 27.10.2011 г.
0
 
 
искам убииъите и престъпниъите в тази шибана държава да се наказват със затвор
Aнонимен
на 27.10.2011 г.
0
 
 
БАЩАТА ЛЪЖЕ КАТО ЦИГАНИН,ЗА ДА ПРИБЕРЕ ПАРИТЕ/АКО МОЖЕШЕ,ОЩЕ В ИЗРАЕЛ ЩЕШЕ ДА ПРОХОДИ.СЕГА Я ДЪРЖАТ ИЗПРАВЕНА,ТОВА Е.ДАНО ПОНЕ МАЙКАТА СЕ УСПОКОИ,ЧЕ СА ОСИГУРЕНИ,ЩОТО БАЩАТА СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА,САМО И САМО ДА ДОКОПА НЕЩО.
+2
 
 
ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ ГОРКОТО НЕВИННО МОМИЧЕ !!!!!!
0
 
 
Браво на това момиче и на родителите и! Да е жива и здрава!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: