Марешки: Отказвам се от президентската надпревара, това е цирк

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:39 / 10.07.2016
2265
Марешки се отказа от президентската надпревара с писмо до медиите:

Уважаеми българи,
с настоящото писмо обявявам, че прекратявам участието си в надпреварата за Президент на Република България. По две причини.

От една страна, така ще мога да се концентрирам върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата. Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса.

От друга страна, все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през Прехода - било то като депутати, министри, и. т.н. се спрягат за надпреварата. Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на Президентската институция. Гореизброените са все хора, които не са казали и една дума срещу картела на горивата, нито пък са предприели някакви действия, които да помогнат на хората в битката срещу него.

Затова аз се отказвам да участвам в този цирк. С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължа да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания.
Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка в страни, за да продължим напред. А ние продължаваме!

Излизайки от президентската кампания, ще имам възможност да успокоя "неспокойния" дух на тези, които считат, че си правя безплатен пиар, да оставя черния пиар да се насочи към другите кандидати, но и да се концентрирам върху това да правя добро за хората. Кауза, в която вярвам безрезервно. Не мога да се въздържа да не цитирам отново любимата си фраза на италианския революционер Джузепе Гарибалди: "Да се роди, да живее, да яде, да пие и накрая да умре може и насекомото. Човек трябва да живее живот, полезен на другите."

Виж коментарите (2)

Още по темата (233):
29.07.2017 Бойко Борисов във Варна: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!
18.02.2017 Експерт по сигурността: Ще превърнат Радев в парцалена кукла
25.01.2017 Румен Радев изпрати писмо до Доналд Тръмп
23.01.2017 Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава
19.01.2017 Местан разкритикува Радев, че поздравил патриарха, но не и мюфтията
19.01.2017 Ето я първата реч на новия български президент
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).