Мария Бакалова с почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:57 / 08.04.2021
1395
Мария Бакалова получава почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда. Решението е на управителният съвет на фондация "А`Аскеер".

Отличията за постижения в театралното изкуство ще бъдат връчени от фондацията "А`Аскеер" в театър "Българска армия" за 30-и път на 23 май 2021 г., в навечерието на празника на българската писменост, духовност и култура.

Почетен "Аскеер" се дава от 2007 г. - за творческа чест и принос в развитието на театралното изкуство. Не се присъжда всяка година, а при специални случаи.

"Ние високо оценяваме постижението и световния успех на младата актриса Мария Бакалова - Награда за най-добра поддържаща роля на Националният съвет на кинокритиците в САЩ, британската Награда за поддържаща роля от "Изборът на критиците" и номинациите й във водещите категории на наградите "Златен глобус" и наградите "Оскар", казват от "А`Аскеер".

"Мила Мария, моля Ви приемете този почетен "Аскеер" за това, че постигнахте нещо недостижимо до този момент за никой български актьор преди Вас. За това, че бяхте и ще бъдете оценявана от личности от световна величина, свързани с нашата професия и вече получихте най-висока оценка за Вашия труд и талант". Това се казва в писмото, което Бакалова вече е получила, заедно със статуетката.

"Вероятно вече знаете, че по пътя Ви ще има много негативен шум, но вие слушайте тишината! Там се крият отговорите! Там съществуват милиони човешки същества, които безмълвно ви харесват и одобряват това, което правите. Там са хората, в чиято мечта живеете! Не ги разочаровайте! Бъдете смела, вдъхновена и вдъхновяваща! На добър час и попътен вятър, мила Мария!", пише още в писмото.

"Почетният "Аскеер" за Мария Бакалова е признание от родината й за таланта на успешна актриса от Източна Европа, започнала развитието си в българската театрална школа, в която има спорове между различни вкусове, но винаги всички са се радвали на успеха на талантливите българи", каза Кирил Вълчев, генерален директор БТА. Националната информационна агенция на България е основен медиен партньор на 30-ото юбилейно издание на наградите "Аскеер".

Виж коментарите (0)

Още по темата (2879):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
30.03.2022 Какво се случва с Веселин Маринов? Всички онемяха от вида му
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).