Мария Габриел ще вземе участие в заседание на Съвета на ЕС "Външни работи" в Люксембург

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:23 / 25.06.2023
708
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще участва в редовно заседание на Съвета на ЕС "Външни работи“ (СВнР). То ще се проведе на 26 юни 2023 г. в Люксембург, съобщиха от МВнР. 

В рамките на дневния ред на СВнР ще бъдат обсъдени руската военна агресия срещу Украйна, отношенията между ЕС и региона на Латинска Америка и Карибите, включително предстоящата Среща на върха между ЕС и Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК) на 17-18 юли 2023 г. в Брюксел, темата за дигиталната дипломация. Акценти в дневния ред на Съвета ще бъдат и ситуацията в Тунис, отношенията между Армения и Азербайджан, както и последните развития по Диалога Белград – Прищина. 

В рамките на Съвета "Външни работи“ в Люксембург българският вицепремиер ще проведе двустранни срещи и с министрите на външните работи на Франция, Нидерландия и Швеция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).