Мария Захарова: Адски цирк!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:40 / 14.07.2022
639
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова нарече "адски цирк" ситуацията с турбината, необходима за работата на газопровода "Северен поток", която Канада все пак реши да изпрати в Германия, предава ТАСС.

"Смятам, че ситуацията около турбините е някакъв адски цирк: Първо да предприемат целия набор от мерки, без да си зададат нито един въпрос как те самите ще приложат мерките си по примера на своята компания и най-малкото на своите водещи области на икономиката, финансите и така нататък“, каза още Захарова.

Захарова заяви, че режимите на западните страни "не предполагат аналитичен подход“ към решенията на Европейския съюз (ЕС), поради това, че "самите те със собствените си ръце, не подложени на атака, а всъщност избутани на ръба на оцеляването."

От средата на юни проектът "Северен поток" работи на 40% от максималния си капацитет поради ненавременно връщане на газови компресорни агрегати след ремонт. Една от турбините, построена в Канада от Siemens Energy, беше изпратена в Монреал за ремонт. Заради санкциите на Канада срещу Русия производителят отказа да върне ремонтираното оборудване в Германия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).