Марковски: Какъв е смисълът да слагаш маска за камуфлаж само, за да не те глобят полицаите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:25 / 03.04.2020
2685
Цената на санитарните материали, които ни предпазват от коронавирус, да се определя както цената на лекарствата. За това апелира адвокат Марин Марковски пред БТВ.

“В момента лекарствата се определят нормативно, но това не важи за тези санитарните материали, които са не по-малко необходими", посочи той.

"Кои маски гарантират, че няма да се заразиш? Никой не казва и не показва коя е маската, която запазва притежателя ѝ от заразяване. Къде е смисълът да слагаш една маска за камуфлаж да не те глобяват полицаите, когато тя не ти върши работа?, пита се той.

Адвокат Марковски коментира и спекулата със санитарни материали: "Искам да кажа нещо, което не се направи, няма и да се направи и последиците са и грозни, и опасни. Въпросът е със закупуването в големи количества от хора, които могат да си го позволят, на санитарни материали - спирт, маски, защитни облекла, специални дезинфектанти. И когато това се купи с цел да се продаде на много по-висока цена, вече уврежда също хората и пречи на борбата с епидемията.“, допълни адвокатът.

Марковски обясни какво се случва с хората, които не спазват карантината. "Съгласно закона не е необходимо всеки, който бъде обвинен, да бъде арестуван. Възможно е да му се наложи гаранция или по-лека мярка, но във всички случаи той вече е обвиняем в едно редовно наказателно производство. Неговите права са ограничени от закона, защото това е разумно и необходимо за приключването на това наказателно производство", каза той.

Според него хората трябва да знаят, че наказателното производство ще приключи с обвинителен акт в 99 на 100 от случаите. "Обвинителният акт, внесен в съда, означава осъждане. Осъждането може да е условна присъда, може да са пробационни мерки, но този човек вече е осъждан. Звучи грозно, неприятно, малко мъчително, заплашващо. Само, че това е абсолютно необходимо. Когато дадено човешко действие е толкова лошо, че уврежда хората около него и по някой път този, който нарушава правилото, е необходимо да има защита това да не става“, каза още Марковски.

Виж коментарите (2)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).