Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мартин Димитров: Редно беше да вземете мнението на парламента преди удължаването на концесията върху пристанищен терминал "Росенец"
Автор: ИА Фокус 11:49 / 11.11.2022Коментари (0)588
©
Редно беше да вземете мнението на парламента преди удължаването на концесията върху пристанищен терминал "Росенец". Това каза депутатът от парламентарната група на Демократична България Мартин Димитров от парламентарната трибуна на служебния министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Господин Алексиев, редно беше да вземете мнението на Народното събрание по въпроса за удължаването на концесията върху пристанищен терминал "Росенец". Редно беше да има обществено обсъждане и да бъде зададен въпроса как това ще се отрази на пазара на горива в България в тази сложна ситуация, в която се намираме. Ако пристанището беше останало държавно, то може да определя такси. Така е било до 2011 година и в зависимост от конюнктурата тези такси да се увеличават или да намаляват. Тоест, така държавата щеше да има повече контрол. Да, ние сме за пазарна икономика, но има теми и въпроси, по които е важно държавата да има повече контрол", каза Димитров.

Според депутата държавата е загубила възможност да упражнява контрол и същевременно не е спомогнало за поевтиняването на горивата. 

"Още повече, че така държавата изгуби възможност за упражняване на контрол върху този сектор. А хората питат какво става с цените на горивата. Защо са по-високи от тези, които бяха в началото на войната при положение, че отстъпката на сорта Urals е сериозна и като я калкулираме, би трябвало цените на горивата да бъдат по-ниски. Аз не знам вашето правителство по тази тема да е направила една стъпка. Вместо това имахте възможност държавата да има повече контрол в този сектор, да определя и събира такси, и вие се отказахте. Искам да попитам защо не направихте обществено обсъждане, защо не питахте парламента и как това ще се отрази на пазара на горива в България удължаването на концесията", добави той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: