Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мая - оцеляла след 12-часов побой
Автор: Екип Varna24.bg 21:24 / 08.08.2023Коментари (3)1100
© БНТ
В статистиката, която брои пострадалите от домашно насилие, остават невидими случаите на хора, които години след преживяния ужас, продължават да носят последствията от насилието.

Срещаме се пред Народния театър. Ако повечето хора намират спокойствие на това място, тя си спомня за страха, разказва БНТ.

"Аз видях как той се крие между две от сградите на Народния театър. И тогава се обадих на полицията и ги помолих просто да го задържат. Ако трябва 20 минути да го задържат. Просто да не разбере къде се намирам", разказа Мая Цветкова - Ненова.

Сега Мая има цяла папка с документи - минали опити да уведоми органите на реда и на правосъдието, че живее в заплаха. А съвсем в началото нищо не обещавало такъв завършек.

"Аз бях на 21. Бях вече влюбена в него. Той си беше измислил абсолютно целия живот, до детайли", каза Мая.

Измислил дори, че е болен от рак. И лекар доказал, че това е лъжа, в която близките му дълго време вярвали и му давали пари. Включително Мая. Но тя се усъмнява и започва да задава въпроси.

"При всяко задаване на въпрос започваше шамар, удар, блъскане. И казах "Ние се разделяме". Тогава бях душена на Нова година. И така до вечерта на моя побой, който продължи 12 часа. Аз като губех съзнание, той ми плискаше вода в лицето", разказа още тя.

Заплашва я с убийство и със самоубийство. Съдът решава, че по нито един от случаите няма да образува дело по Наказателния кодекс.

"Съдът изобщо не взе под внимание психологическия тормоз. Прие, че това е лека телесна повреда. 12 часа терор е лека телесна повреда. И прие, че той не заслужава друго наказание освен 8 месеца ограничителна заповед и 500 лв. глоба в полза на държавата", продължи да разказва Мая.

С други думи казано, съдът преценява, че този човек е опасен за Мая само 8 месеца. И след 8 мигновено става безобиден. На документи. На практика е друго.

"Криеше се пред работата ми. Опитваше се да проследи къде ми е квартирата. Имаше абсолютни заплахи по телефона, имаше абсолютни заплахи и писмено, но те не бяха взети под внимание. Минаваше с една кола и така ми сочеше с пръстче - да внимавам. И когато питах и адвоката си какво правим в този случай. Тя каза "Нищо, той първо трябва да те пребие отново, за да имаме основание да заведем каквото и да било производство", добави Мая.

Тя казва, че имала късмет. Насилникът ѝ забравил за нея. Намерил друга жена.

"Това, което остава, са едни паник атаки. Тревожност. Всеки път си мислиш: Аз лош човек ли съм? Тъпа ли съм? Какъв е случаят", обясни Мая.

Отказала се е да търси справедливост за своя случай. И е обещала да протестира срещу всеки следващ, макар и чужд.



Още по темата: общо новини по темата: 232
11.05.2024 »
25.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
05.04.2024 »
27.03.2024 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пореден случай на патология при насилника. Интересното е, че и при този казус най-голяма отговорност носи съдът, но некоалицията въобще не коментира този елемент от правоприлагането, единствената им цел на съдебната реформа бе да разкарат Гешев. И какво от това? Докато хората не прогледнат за корена на проблема и продължават да гласуват за едни и същи измамници, никакви протести няма да променят картината у нас. Давам си сметка и че няма кой знае какви алтернативи, но все пак. Горката жена и всички като нея, които от безсилие се чудят какво да правят, вместо да се чувстват сигурни в държавата ни. Нужна е и по-голяма кооперативност между правоприлагащите органи и психолозите - работа и с насилника, и с жертвата, но това пак е отговорност на политиците ни.
Aнонимен
на 08.08.2023 г.
-2
 
 
Всички к**ви се сетиха, че са били малтретирани, преди 15 години. Вежди Рашидов
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Избор на нов български патриарх
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: