Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мехмед Дикме: Ердоган даде урок на ДПС
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 15.12.2020Коментари (0)1630
©
Мехмед Дикме
На партийния форум на ДПС този уикенд турският президента Ердоган участва с видеообръщение, което е знаково. Знаково е обаче и това, че ДПС го е свалило от сайта си вече. Върху това обърна внимание бившият активист на движението и земеделски министър Мехмед Дикме. В студиото на БиТиВи Дикме опрели конгресът като партийно мероприятие по-лошо и от конгрес на БКП, а на думите, изречени на живо от Доган отговори: Ако се сърди на съдбата, да се откаже от политиката.

По думите на Дикме, Доган трябва да е изключително доволен, че "всички му поднесохме една организация на тепсия и той успя да стане един авторитарен лидер и да владее всички мюсюлмани в страната".

Знаково според Мехмед Дикме е не само участието на Ердоган, но и това, че турският президент се обръща към делегатите, турците, помаците, мюсюлманите, а не към Доган или Карадайъ. Единственото име в обръщението на Ердоган е това на премиера, определен като "негов приятел" Бойко Борисов. Ердоган пожелава на ДПС да се разгърнат, т.е. по думите на Дикме, той дава урок на ДПС, че се е капсулирала.

Той съобщи,че се подготвя нов опит за алтернатива на ДПС се подготвя в момента. Проектът е трети само за последните няколко години, като първи бяха НПСД на Касим Дал, а след това и ДОСТ на Лютви Местан.

"До Нова година ще бъде регистрирано гражданско движение, което да даде алтернатива за участие в изборите в случай, че ДПС не намери промяната и не тръгне по правилния път за реформиране на партията и да стане тя приемлив участник в следващото управление".

Като един от основните мотиви той посочи обещанията на повечето политически сили да не влизат в коалиция с ДПС, което пречи на партията да се върне във властта. Дикме загатна, че се водят преговори и с други формации, които по социологически проучвания имат шанс да участват в следващо управление.

"При всички случаи турската общност в България на следващите избори ще имат възможност за избор на алтернатива за техни представители, но през други дясно ориентирани политически формации", каза още Дикме и уточни, че става дума за "сдружение с неправителствена цел, което има възможност да участва в политическите процеси в България".

На въпрос кога ще бъде съставено и кой ще бъде лидер той отвърна, че решението ще бъде взето следващата седмица, а за присъединяване ще бъдат поканени настоящи членове на ДПС.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: