Меле между роми и българи, има пострадал!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:05 / 07.01.2019
1744
Меле между роми и българи във Войводиново. Мъж е пострадал, а двама роми са задържани след побой вчера в селото. До инцидента се стигнало, след като на улица възникнала кавга между трима местни от ромски произход и двама българи.

Към момента не е ясно каква е била причината за свадата. Тя обаче прераснала в бой между двете групички, потвърдиха от полицията. Пострадал е единият българин. Двамата биячи от ромски произход за задържани по чл. 325 – за хулиганство.

Битият мъж е Вальо Димов, научи "Марица". По непотвърдена информация ромите го нападнали с обвинение, че за малко не ги блъснал на пътя и шофира пиян. Часове след инцидента обаче в група на войводиновци в социалните мрежи се появи информация, че пристигналата патрулка е тествала мъжа с дрегер и той не е отчел употреба на алкохол. Говори се, че Вальо е бил откаран с линейка. Той е военен и преди време е бил на мисия зад граница.

"Бяха 20 цигани с брадви и колове, които скачаха върху него и нападаха и други хора, които опитваха да му помогнат. Човекът беше в много лошо състояние, аз поне видях", разказва жена в социалните мрежи. Случката веднага нагнети напрежение там, местните хора настръхнаха и настояват за мъст и справедливост. Готви се и протест днес.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).