Менда Стоянова: Бизнес средата в България се подобрява

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 27.10.2012
709
Председателката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова заяви, че с последните промени в данъчните закони се подобряват условията за бизнес в България. Тя посочи, че със създаването на единната данъчна сметка се премахват административни пречки и практически ще се пестят и пари. "Създават се законови условия фирмите да внасят своите задължения за данъци и осигуровки в една сметка, с един код, а не с множество платежни документи, както беше досега. Освен административната тежест, която се намалява, на практика ще има и финансов ефект върху тази работа", каза Стоянова.

Тя отново защити решението да бъдат обложени с 10-процентен данък лихвите по депозитите. Няма причина някои доходи да имат по-различно третиране, каза г-жа Стоянова.

В четвъртък депутатите приеха на първо четене 10-процентният данък върху лихвите от депозитите. Засега обаче печалбите от хазарт и от фондовата борса ще останат необложени, за да се стабилизира бизнесът.

Според лидера на ДСБ Иван Костов пък данъкът върху лихвите ще изземе доход от домакинствата и едноличните търговци и по същество е ляво действие на партия, която претендира, че е дясна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бира, кафе и бургер или сандвич в центъра на София излизат много ...
Нови такси за някои лични документи
Вижте кога изтича срокът на министъра на енергетиката да предложи...
Българин: Абсурд, не тегля заеми от банки. Всичко отива за храна ...
Кабинетът ще покрие дефицита в енергийния фонд, за да не се компе...
Европейската банка намалява лихвите, ще рефлектира ли и у нас?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).