Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Меси ли е най-слабото звено в ПСЖ според експертите на Sesame?
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 21.02.2022Коментари (0)747
©
Лео Меси се затруднява да пренесе магията си по трасето Барселона – Париж. Неговата лична игрова статистика преживява невиждан спад, за което експертите от Sesame анализи говорят напоследък. Ако имате вече направена Sesame регистрация в официалния сайт на букмейкъра, ще имате възможност да следите от близо коментарите и анализите на експертите, както и бонус за залог на ПСЖ за победа в Шампионската лига. Все пак, минималната преднина пред Реал им осигури 4-тите най-добри шансове в пазарите на Sesame.bg.

Когато аржентинецът изпусна дузпата в първият елиминационен мач от Шампионската лига, на лицето му се четеше отчаяние и безпомощност. Нещо, което не сме виждали досега във великата му кариера.

Не че Меси не е изигравал слаби мачове и предни, но когато Неймар и Килиан Мбапе комбинираха брилянтно за победния гол, изглеждаше сякаш аржентинецът изобщо не участва в успеха на френския шампион. Той изпитва доста затруднения с адаптацията си към Лига 1 и дори сблъсъкът с любимия му съперник не успя да върне магията на стария Меси.

Почти на 35, няма как да изискваме от него да бъде тотален лидер на своята тим, какъвто бе за Барса. И все пак… какво се случва с Меси?

Колко зле се справя Лео в ПСЖ?

През този сезон, Меси успя да вкара седем гола в 21 мача(преди съботния сблъсък с Нант). Доста стабилно постижение, но не и за толкова специален играч. Това е най-лошият гол рейтинг, който "бълхата“ записва от годините, когато бе в тийнейджърка възраст. Дори и през сезон 2005/06 Меси бележеше доста повече, отколкото през настоящата кампания. Цели 5 пъти в своята кариера той завършваше сезона с по 1 гол средно за всеки изигран мач. Дори и да не достигаше до това извънземно ниво, легендата се движеше близо. От 2009-та насам, когато Лео взе първата си "Златна топка“, той успява да реализира по 0.7 гола за всеки 90 игрови минути. Не случайно продължава да бъде сред фаворитите за първи голмайстор в мачовете на ПСЖ, които може да видите след като завършите всички стъпки по Сезам регистрация.

През тази кампания, триото от Бундеслигата Роберт Левандовски, Ерлинг Холанд и Патрик Шик вкарват поне по един гол на мач. Звездата на Ливърпул Мо Салах се движи с темпо от 0.76 попадения – което би се приело като провал за Меси. Дори Роналдо постига по 0.49, но пък може да бъдем по-снизходителни към него заради подавачите, с които разполага в Манчестър Юнайтед.

Представянето на Роналдо е бурно критикувано, но то е с цели 0.16 пункта по-добро от това на Меси. Постижението на аржентинеца може да бъде сравнено със статистиките на Букайо Сака и Кристиан Бентеке.

Какво става, ако се ограничим единствено до Лига 1? Постижението на Меси слиза до 0..17 гола на мач, което го поставя в топ 400 на футболистите от топ 5 първенствата на Европа. Добре, че Жорди Кайседо не влиза в тази бройка.

На какво отдаваме понижението?

Неймар също не е на ниво. Бразилската суперзвезда постига по 0.33 гола на мач във френското първенство. Той обаче трябваше да се справи с няколко контузии. Спадът в нивото на двамата бивши членове от митичното трио MSN трябва да има някакво логично обяснение.

Момчетата на Маурисио Почетино са силно критикувани заради липсата на преса и старомодното им поведение във фаза защита. Не е нужно да сте толкова добри футболни експерти, колкото притежателите на sesame акаунт, за да откриете разликите със атакуващите тризъбци на Ливърпул и Манчестър Сити. Атаката на ПСЖ не изглежда стикована, а двете крила често са много далеч от Килиан Мбапе. В много ситуации Неймар и Ди Мария влизат в зоната на Меси, където повече пречат на аржентинеца.

Освен това, повечето отбори от Лига 1 изпадат в глуха защита срещу ПСЖ, а и опитват да поставят двама души срещу Меси. Не е точкова учудващо, че и Лео и Роналдо са доста по-ефективни в Шампионската лига, където съперниците оставят повече пространства в защита. Създадените положения от Меси обаче са на доста добро ниво. Той удари и цели 7 греди. Определено има и известна доза късмет в понамалелите му показатели.

И все пак.. дори и всички греди да бяха попаднали в мрежата, това пак щеше да бъде най-слабия сезон на Меси, откакто Гуардиола стана треньор на Барселона.

Най-простият отговор обикновено е най-верния – на 34 години, Лео е загубил от своята експлозивност. Той все още може да премине през всеки бранител, но е по-подходящ за ролята на плеймейкър. Голмайсторската позиция остава за значително по-острия Мбапе.

Дори и да не е в най-добрия си период, Лео все още е в елита на Европа. Мбапе може да се присъедини към Реал Мадрид и да опита да вземе титлата "най-добрия футболист в света“. Меси обаче е друга вселена и винаги ще бъде помнен като "най-великия за всички времена“. Sesame.bg регистрация пък обещава да ви донесе най-добрите коефициенти в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: