Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Метод на българин лекува хора от тежко заболяване
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 02.11.2018Коментари (0)1749
©
Български лекар влиза в екипа на Нобеловия лауреат – японеца Тасуку Хонджо. Той прави собствени открития в борбата с рака. Д-р Велизар Шиваров се завръща у нас, за да прилага най-новите методи за диагностика и лечение с помощта на имунната система.

Разказ за победите на медицината над смъртоносни болести и за 30-годишния път до Нобеловата награда  през погледа на един българин.

Мечтата за оръжие срещу рака, което се крие в собствените сили на човешкия организъм, е на дневен ред от десетилетия. Оживява само в две лаборатории – едната на американеца Джеймс Алисън, а другата на японеца Тасуку Хонджо. Независимо един от друг те откриват непознати протеини, които пречат на имунитета сам да унищожава раковите клетки и успяват да ги блокират. Познание, което в началото на октомври 2018-та им печели най-голямото признание в науката.

“От време на време хората ми казват, че са оздравели от тежко заболяване, благодарение на моя метод. Това, повече от всичко, осмисля моето изследване и ме прави щастлив“, каза проф. Тасуку Хонджо.

В продължение на почти две години до японския професор Хонджо е българинът д-р Велизар Шиваров.

“Бях добре приет. Аз отидох там като лекар, за когото медицината се свеждаше до слушалката и скалпела и там за първи път хванах пипета, започнах от А и Б. Те бяха много толерантни, смятам, че бях отдаден, което за японците е много важно“, каза д-р Велизар Шиваров.

Българският имунолог участва и в някои от пробивите на Нобеловия лауреат. Последователност, която води и Велизар Шиваров към собствени пробиви в науката. С помощта на съпругата си разработва методи, с които се откриват мутации, причиняващи рак. Именно в битката на лекарите за ранна и прецизна диагностика се присъединяват учени от десетки други специалности. Едно от обещаващите направления - скритите възможности на рентгеновите лъчи, все още търси място в медицината.

Обнадеждаващи са и резултатите от изследванията при Лилия, която е в ремисия след левкемията. Остава клинично здрава в продължение на месеци дори когато лекарите спират лечението й. Това става възможно, след като през май 2017 г. Европейската агенция по лекарствата прави серия от проучвания и доказва, че новостите в таргетната терапия дават шанс за ремисия без лекарства.

Източник: Нова тв








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: