Между ретроградния Меркурий и подредбата на планетите: Партиите се подготвят за местните избори

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
22:42 / 15.09.2023
1189
Подготовката за местните избори продължава с пълни обороти. Тази седмица приключи регистрацията за всички партии и коалиции, които желаят да участват във вота. На 26 септември пък е последният ден, в който ще могат да се издигат кандидати за кметове. В парламента политическите сили също се подготвят усилено.

Двете най-големи политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приеха различна стратегия по отношение на представянето на своите кандидатури.

ГЕРБ продължават да не обявяват имената на кандидатите за най-големите градове – София и Пловдив. Днес лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че кандидатурите ще станат ясни, след като премине ретроградния Меркурий.

ПП-ДБ вече обявиха кандидатурите си за София и Пловдив. Това са Васил Терзиев и Ивайло Старибратов. На въпрос дали е имало напрежение вътре в коалицията при разпределянето на кметските позиции Ивайло Мирчев обясни, че двете партии водят разговори и решават кои са най-добрите кандидати за различните градове.

От "Възраждане“ бяха категорични, че залагат на "работохолици“. Лидерът на третата политическа сила Костадин Костадинов заяви, че той и партията му са готови отдавна.

Делян Пеевски пък каза, че ДПС е на финалната права. Той обеща, че веднага, след като всички кандидати са ясни, те ще бъдат обявени.

БСП също е почти готова със своите кандидатури. Левицата вече определила 138 кандидати, а през утрешния ден се очаква да станат ясни и останалите. Корнелия Нинова обясни, че се залага както на опитни хора, така и на млади. От петата политическа сила ще приоритизират социалната политика, създаването на общински предприятия, които да поемат комуналните услуги, здравеопазването и образованието, особено в районите, където хората са лишени от такива услуги, чистотата с обществените поръчки, недопускането на корупционни схеми и други.

"Има такъв народ“ също са на финалната права. Ивайло Вълчев обяви, че през следващата седмица всички кандидатури ще станат ясни. Той обясни, че от партията ще имат собствени кандидати в по-голямата част от областните градове, а структурите им по места работят с огромна автономност.

За разлика от ГЕРБ, от ИТН не се притесняват от лунната фаза, както и от подредбата на планетите. Те ще продължат с първоначалния си план.

Виж коментарите (0)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Национални новини:
Пазарувате от китайски сайтове? Какви са рисковете и как да ги из...
Знаете ли кой е един от вицепрезидентите на Viber? Може дори да в...
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).