Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Международният арт фестивал "БезГраници“ предстои в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 06.07.2018Коментари (0)2551
©
От 4ти- до 11ти октомври тази година в "Двореца“ – Балчик ще се проведе IX-то издание на международния арт форум и фестивал "БезГраници“ - тази година е в малък формат с профил живопис, скулптура и фотография, а през септември 2019 ще се проведе X-то юбилейно издание в пълен мащаб. По време на "БезГраници“ – 2018 се очакват гости-участници от високо ниво от Испания, Аржентина, Русия, Германия, Румъния, Чили, Еквадор и Турция.

Тази година за първи път ще има и извънфорумна програма, като част от нея е концерта на професионалната група "Миелочин“ от Испания. Известните наварски етно музиканти ще представят авторска програма и традиционни композиции представящи културата на на автономна Навара известна с фестивала "Сан Фермин“, придобил световна известност благодарение на творчеството на Ърнест Хемингуей. Групата има голямо турне през август в Унгария и благодарение на подкрепата на институт "Сервантес“ ще представи авторска и фолклорна концертна програма и в България - на 21и август от 19ча на откритата крайбрежна сцена на " Двореца“ - Балчик. Този концерт е част от форума "БезГраници“ и арт инициативата "Gartenfest" - “Music village Europe" представяща пред българска публика уникалната европейската музикална традиция на народите населяващи ЕС.

От 2003 година до сега на "БезГраници“ е имало над 580 професионални гости-участници – организатори, политици в областта на културата, музиканти, художници, фотографи, водещи специалисти в областта на изкуството, музиката и културата от цял свят.

Проектът "БезГраници“ е представян от самото си създаване в над 30 международни събития (конференции и форуми) по цял свят, като само през последните 5 години това са:

- 2017 - "948 меркатуа“ в Ируня/Памплона - столицата на Кралство Навара в Испания, "Виза фор Мюзик“ - Рабат, Мароко, форум "Чешки музикални кръстопъти“ - част от "Цветовете на Острава“ - Чехия, форум "МюзикМач“ - Дрезден, Германия и Фира Медитерания – Манреса/Каталуния-Испания;

- 2016 - форум "МюзикМач“ през 2016 в Дрезден – Германия;

- 2015 - арт експо Фира Медитерания в Манреса/Каталуния-Испания, ЕСИБ Музика Експо в Билбао/Баска автономия-Испания;

- 2014 - най-голямото международно изложение за етно музика "Уомекс“ в Сантяго де Компостела/Галисия-Испания, ЕСИБ Музика Експо 2014 в Билбао/Баска автономия-Испания, "Европейска културна конференция“ организирана от Европейската Комисия в Брюксел/Белгия;

- 2013 - арт експо Фира Медитерания в Манреса/Каталуния-Испания, МюзикПро експо 2013 в София/България, "Европейска културна конференция“ организирана от Европейската Комисия в Брюксел/Белгия;

Събитието е двукратен носител на диплом за междукултурен диалог на Европейската Комисия през 2011 и 2015 година. Форумът е носител и на наградата на БНР - програма "Христо Ботев“ - "Златният будилник“ през 2011 година.

В резултат на арт пленерите част от форума "БезГраници“ бе възможна и реализацията на художествен фото материал за изложбата "Вечната красота на Двореца в Балчик“, която беше представена миналата година в Братислава в Словакия и във Валашке Мезержичи в Чехия. Тази година тя гостува на БКИ "Дом Витгенщайн“– Виена и на българското посолство в Берлин, където закри европредседателството на България в Германия. Изложбата има покана да бъде представена в Националната Библиотека на Швеция. След големия интерес се планира и гостуване и в други страни в ЕС.

Арт форумът "БезГраници“ е един от водещите български арт/етно/уърлдмюзик събития, планиран като бутиков фестивал, поддържащ високо професионално и художествено ниво, носещ европейската ценностна система и насърчаваш взаимното опознаване на различните култури, мирното и приятелско съвместно съществуване и обмен. Форумът се стреми освен към реализация на културно събитие от световен мащаб (като изпълнява роля на катализатор за културни сътрудничества), да бъде и инкубатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм в България.

Арт форумът е продукция на "Стопанска камара“ – Варна с партньорството на арт мрежа "Скендерман“ и "Двореца“ – Балчик. Не на последно място арт мрежа "Скендерман“ благодари сърдечно за дългогодишната подкрепа и най-вече за специалното отношение на г-н Огнян Спасов (изпълнителен директор на "Стопанска камара“ – Варна) и на г-жа Жени Михайлова (директор на Културен център – "Двореца“ – Балчик) които ни дадоха надежда, че в България може да се организират събития на високо ниво от европейски и международен мащаб. Благодарим и на прекрасната публика на гр. Балчик и околните градове за топлия прием и за интереса към нашето събитие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: