Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мицкоски: България е формирана като руско княжество с цел Царска Русия да се добере до топлите води
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 20.05.2021Коментари (6)1755
©
Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Християн Мицкоски призова властите в Скопие едностранно да анулират Договора за приятелство и добросъседство с България, предаде БГНЕС.

Договорът за приятелство и добросъседство бе подписан през месец август 2017 г. и той откри пътя за евроатлантическата интеграция на РСМ.

"От информацията, която получаваме стигаме до заключението, че това не е Договор за добросъседство, а пречка за интеграцията на Македония в Европейския съюз /ЕС/. На нас не ни остава нищо друго, освен да напуснем едностранно този Договор и да поискаме международна помощ. Да седнем заедно и да изготвим нов Договор с България, но с гаранции. Вярвам, че в България ще дойдат нови политически сили, които ще имат интерес да видят Македония интегрирана в ЕС", казва Мицкоски в интервю за седмичника "Фокус", който днес предстои да излезе на пазара.

На въпроса дали подобно нещо е възможно лидерът на опозицията казва следното: "Защо да не е възможно? Ние казвахме, че не е възможно да има българско вето и това няма да бъде пречка, но видяхме какво стана. Защо да не може да договорим ново споразумение, но с гаранции... Нали се наричахме братя. Заев даваше интервюта и казваше, че сме един и същи народ? Нали България не беше пречка и бе нашата най-голяма подкрепа за ЕС".

Според Мицкоски "днес Македония е изправена пред невъзможна мисия". "Историята е условие за членството ни в ЕС. В 21 век трябва да търсим решения за 19 век. Това нещо не е нормално. Но, това е заслугата на този бързащ политик /Зоран Заев, бел.ред./", казва още лидерът на опозицията, който очаква "цялостна дипломатическа офанзива от страна на ЕС срещу България, защото ако те се фокусират върху македонските политици няма да има успех".

Той обещава мощна съпротива в парламента срещу "всякаква промяна на учебниците". "Не може историята в 21 век да бъде пречка за бъдещето ни", казва още Мицкоски. Според Християн Мицкоски "българите са продукт от два международни договора: Санстефанският и Берлинският".

"Източният ни съсед е формиран като руско княжество с една-единствена цел тогавашна Царска Русия да се добере до топлите води".

"За разлика от тях нашият народ сам се е преборил за държава. Дали това са били илинденците, или тези преди тях, или пък са били онези след тях - партизаните, за да се достигне до независима държава", казва Мицкоски и твърди, че в "Албания само чиновниците от българското посолство били българи в тази държава".



Още по темата: общо новини по темата: 856
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
14.11.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Вие сте Македония благодарение на Георги Димитров и Тито.Така сте се преборили със задници. И България може да чака,да дойдат нови политици в Македония.Които не се гъзят на Москва и Белград.Нямаме проблем. Ние сме в ЕС,не вие. В Брюксел много добре знаят,на кой се гъзите и къде ви е проблема.
+1
 
 
Ставате провинция югозападна България и всичко ви се нарежда. Влизате директно в Нато ,ЕС и ще си имате нова столица София.
+1
 
 
По-големи филмари от вас са Буфирите!
+3
 
 
То и вие сте формирани от коминтерна, в Москва ви е създаден езика, само и само да се отличава от българския, СССР ви е бащата а майката е българофобията! За съжаление политиката ни към съседите се формира от бивши ДС агенти и техните деца, същите които караха българите в Пиринско да се пишат македонци, а сега са върли патриоти.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: