Миг преди убийството: Опря ми пистолет в главата, исках да се предпазя

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:35 / 17.01.2023
953
Бериван Белялова, която е обвинена в умишлено убийство на своя приятел Ивайло Ангов, разказа днес пред Апелативен съд - Пловдив как се е стигнало до фаталния инцидент в пловдивския квартал “Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Нищо не съм направила умишлено. Той беше пиян. Просто исках да си взема телефона. Тогава той ми хвана главата и ме удари. Опря ми пистолет в главата, а аз исках да се предпазя и да се защитя", разказа Бериван пред 3-членния състав на съда.

Прокурорът обаче обори твърдението й за самозащита, цитирайки показанията на един от свидетелите. Той минавал под прозореца на апартамента в блок 71 в "Тракия" и ясно чул женски глас да крещи "ще те утрепя"!

В крайна сметка Апелативен съд – Пловдив потвърди определението на Пловдивския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо жената. На обвиняемата е повдигнато обвинение за това, че на 06.01.2023 година в град Пловдив, в апартамент в ЖР "Тракия“, с газов пистолет, умишлено е умъртвила Ивайло, като посоченото престъпление е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

След като се запознаха с материалите по делото, фотоалбума, медицинската експертна справка на пострадалия, показанията на свидетели и останалите материали по делото, апелативните съдии прецениха, че има достатъчно данни, които потвърждават обоснованото предположение за съпричастността на Бериван към престъплението, в което е обвинена, предвид презумпцията на чл. 63 ал. 2, т.3 от НПК. От друга страна има опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемата да извърши престъпление.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
10.01.2023 Нови детайли около убийството в Пловдив
07.01.2023 Убийството в Пловдив: Младата жена е стреляла 4 пъти почти от упор, вижте в кой блок е станало
07.01.2023 Убийството в Пловдив след скандал, младата жена била на гости на доста по-големия си приятел
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).