Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министерството на туризма отличи ректора на УХТ проф. Пламен Моллов за принос в развитието на устойчивия туризъм
Автор: ИА Фокус 20:11 / 18.04.2023Коментари (0)594
©
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща, посветена на темата за кадрите в туризма и устойчивото развитие на сектора, с проф. Пламен Моллов, ректор на Университета за хранителни технологии в Пловдив. Министър Димитров разговаря с проф. Моллов и с ръководството на университета за практиките в кулинарния туризъм, за мотивацията и задържането на младите специалисти в сферата на туризма, както и за богатия опит на университета, плод на 70-годишна традиция в сферата на общественото хранене и услугите в туризма, съобщиха от пресцентъра на Министерството

По повод 70-та годишнина от създаването на УХТ министър Димитров връчи на проф. Моллов отличие - реплика на българско златно съкровище и грамота за "налагане на висок стандарт и модернизация на системите за образование и квалификация на кадри в сферата на висшето образование", както и заради личния му принос в популяризирането на инициативата за утвърждаване на Бранд България.

На срещата с академичната общност министър Димитров подчерта голямата роля в национален мащаб на УХТ в подготовката на успешни кадри през годините, които и до днес работят активно за издигане на престижа на българския туризъм. Освен средище на научна специализирана дейност в сферата на кулинарния и винен туризъм, Пловдивският университет за хранителни технологии има особена роля и в развитието на едни от най-популярните и обичани практически инициативи и събития, които станаха запазена марка на Пловдив и района - ежегодните Дефилета на младото вино и фестивала “Вино и гурме", които превърнаха Стария град в средище не само на културния, но и на винения и кулинарния туризъм.

Министърът информира ръководството на УХТ за плановете на МТ да съдейства в организацията на важни за туризма събития - като възможността през 2024 Пловдив да е домакин на форум за приключенски туризъм и амбициите да се привлекат звезди на Мишлен за представители на български ресторанти. Бяха обсъдени и плановете за дигитална карта на България и включването в нея на национално меню като елемент от дестинацията - по подобие на националното меню, вече разработвано от УХТ.

Министърът подчерта, че за да има качествен туристически продукт, връзката между бизнеса и образованието е от ключово значение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: