Министерството на земеделието избра студент за съветник на министъра

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:16 / 28.09.2022
503
Министерство на земеделието избра Десислава Бонева за съветник в политическия кабинет. Тя е докторант към катедра "Фитопатология", с научна специалност "Растителна защита" в Аграрния университет в Пловдив. Десислава Бонева бе избрана за пълноправен член в екипа на министър Явор Гечев след проведен конкурс.

Семейството на Бонева се занимава със зърнопроизводство повече от 30 години. От малка е част от аграрния бизнес и съпътстващите го проблеми. Студентката притежава сертификат за стаж по програмата "Молекулярна характеристика на вирусните заболявания, причинени от фитоплазмени гъбички“ към Erasmus+ и  e наградена за "Студент на годината 2020“ към Аграрен университет за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория "Аграрни науки и ветеринарна медицина".

В конкурса взеха участие повече от 20 студенти. Участниците бяха от различни висши учебни заведения, сред които Лесотехническия университет, Тракийски университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията "Никола Пушкаров“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).