Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Ананиев: Община Варна е пример за подкрепа на здравеопазването
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 29.01.2019Коментари (0)2123
©
Нова ендоскопска и лапароскопска апаратура, за която Община Варна осигури над 500 000 лв, бе представена в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) "Д-р Марко Марков“ пред министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и кмета на Варна Иван Портних. Домакин на събитието бе управителят на болницата проф. Георги Кобаков, а сред гостите бяха председателят на ОбС Тодор Балабанов, областният управител Стоян Пасев, представители на Община Варна, на Общинския съвет, медици.   

"Винаги съм вярвал, че мястото на общинското здравеопазване е изключително важно. Ако някой смята, че може да се работи само с национални многопрофилни и университетски болници, това не е вярно, защото голяма част от населението се лекува в общинските болници. Затова винаги съм подкрепял инвестициите в тях и когато съм се срещал с кметовете, съм ги стимулирал да правят всичко възможно да ги подкрепят.  Община Варна е пример в това отношение, затова искам лично да благодаря на кмета Иван Портних“, каза министър Кирил Ананиев

От своя страна, кметът сподели, че  общината полага системни усилия за създаване на по-добри условия на работа и лечение в Онкологичната болница.  "Всички помним сагата с линейния ускорител и всички съпътстващи трудности, но важното е, че на финала изпълнихме проекта.  Днес продължаваме заедно да надграждаме постигнатото“, каза той. Иван Портних припомни, че през 2019 г. бюджетът на Община Варна за здравеопазване е 21, 1 млн лв, като увеличението е с 1, 6 млн. лв. спрямо предходната година;  над 461 000 лв са предвидени за 18 общински здравни програми, от които 9 са нови и обхващат скрининг на заболяванията на щитовидната жлеза, на белия дроб, на маточната шийка, простатата жлеза, рак на гърдата. Увеличени са и средствата за общинската програма инвитро. "Само през 2018 г. помогнахме с над 810 000 лв на МБАЛ "Св. Анна“ - за оборудване и ремонти, около 1,3 млн. лв. са осигурени за АГ болницата.  Инвестираме в здравеопазването, защото вярваме, че това касае всеки варненец, всеки граждани на града ни. Надявам се, че с общи усилия – на местна и на държавна власт, ще можем да направим така, че здравната грижа да продължи да се развива“, каза кметът Иван Портних. Той благодари на министър Кирил Ананиев за цялостната подкрепа на здравеопазването във Варна. 

13 978 души са преминали през Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Марков" в кв. "Аспарухово" във Варна през миналата година. Пациентите са с 1000 повече, в сравнение с предходната 2017 г., съобщи управителят на лечебното заведение проф. д-р Георги Кобаков. За 1 година само през хирургичното отделение са минали над 1500 пациенти, като броят им непрекъснато расте.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: