Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Богданов: В България над 400 компании работят в сектор мехатроника и микроелектроника
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 02.11.2023Коментари (0)822
©
В момента в България има над 400 компании, които работят в секторите мехатрооника, електроника и микроелектроника. Това са експортно ориентирани компании, които развиват иновации и имат едни от най-модерните производства“. Това каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на Forum Microelectronics & Mechatronics 2023: Shaping the Future of Technology. Събитието се организира от Клъстера по Микроелектроника и Индустриални Електронни Системи (КМИЕС), Технически университет – София и Клъстера по мехатроника и автоматизация, информираха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията. 

По думите на министър Богданов компаниите от секторите мехатроника и микроелектроника имат няколко важни аспекта за развитието на икономиката на страната. "Компаниите от сектора дават възможност на своите кадри да работят в модерни производства и да реализират иновативни проекти“, каза още той. По думите на Богданов секторите мехатрооника, електроника и микроелектроника са традиционни за България и страната има ясна визия за развитие на техните възможностите. "Една от основните ни задачи е да даваме тези добри примери, защото те са катализатор на бъдещото развитие“, допълни той.

Министър Богданов пожела успех на форума и призова да бъдат набелязани конкретни стъпки за изпълнение, които да допринесат за развитието на сектора. "В дни на предизвикателства държавата и бизнесът трябва да работим максимално близо, така че да разбираме техните нуждите, да разкриваме нови пазари и да намалим рисковете“, категоричен бе той. По време на форума министърът подчерта, че за да се гарантира икономическото развитие на страната, трябва да има единомислие между бизнеса, публичния сектор и образователните институции. Събитието обединява водещи компании в областта на микроелектрониката и мехатрониката, университети в България и Европа с експертиза в тези области, експерти и специалисти от България и чужбина, както и политически представители, имащи отношение към развитието на индустрията, образованието, научните изследвания, иновациите и трансфера на технологии.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: