Министър Цветков: Безотговорността на БДЖ е причината за вчерашния инцидент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:18 / 19.10.2010
1453
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков заяви днес пред журналисти, че причините за вчерашния жп инцидент на гара Септември са престъпната безотговорност на служители на БДЖ, които с тези си действия изложиха на риск живота на много пътуващи българи. Ще им бъде търсена административна отговорност, но ще настоявам те да понесат и наказателна отговорност, каза още министър Александър Цветков.

Министърът обяви, че е възложил от днес пълна проверка на всички системи за безопасност на БДЖ, на качеството на извършваните ремонти и на разпределението на отговорностите в дружеството, по отношение на безопасността и ремонтите. В рамките на следващите дни ще стане ясно до какви нива се простира престъпната безотговорност и ви уверявам, че всички ще понесат съответните наказания, заяви Александър Цветков.

Много важно за безопасността в БДЖ е качеството на ремонтите и на прегледите които се правят, както и отношението и отговорността на хората които работят в системата на железниците. Всеки, който проявява безотговорност ще понесе и съответните последствия, каза още министър Цветков.


Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
18.10.2010 Изпълнителният директор на БДЖ подава оставка след зачестилите инциденти
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).