Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Десислава Танева: Работим в посока инвестициите за напояване да бъдат допустими
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 10.02.2016Коментари (0)1133
©
Министерството на земеделието работи в посока инвестициите за напояване да бъдат допустими. Това заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде "Фокус". 

"Надяваме се допустимостта за подкрепа на инвестиции в напояване за частни бенефициенти да бъде решено в близките месеци. Мярка 4.1, която допуска тази инвестиция, е индикирана за отваряне в средата на годината и ние сме го направили с плана тези инвестиции да станат допустими дотогава. 

Имаме да приемем още едно изменение в Закона за сдруженията за напояване, тоест да изпълним определени условия, които се работят, за да станат допустими. Втората тема е относно допустимостта за подкрепа на инвестиции в хидромелиорации за публичните такива. 

Тук въпросът е по-сложен - би следвало и може да се реализира след реформа в търговското дружество, което в момента извършва тази услуга - Напоителни системи", каза още министър Танева и допълни, че процесът е дълъг, тъй като се изисква приемане на законодателни актове. Пред журналисти министърът коментира и въпросът, поставен от земеделските производители, свързан с бюрокрацията. 

"Ние сме направили достатъчно и сме взели максимално възможните мерки за облекчаване на администрирането. Но в този програмен период станаха много повече на брой мерките, примерно част от пакета за директни плащания. Ако преди се кандидатстваше само за една схема за единно плащане, сега има много по-големи възможности. Това обаче не следва да се тълкува или да се разбира като усложняване на администрирането, а към един вид гъвкавост на този вид плащане, за да отговори в максимална степен на спецификите на всеки от отраслите. Може да са 17 пъти повече мерките, но те подпомагат много по-справедливо, отколкото предишния програмен период. Сега това многообразие ни дава възможност да реализираме политики за приоритизиране на сектори и отрасли, като плодове и зеленчуци да получат чувствително-по високо подпомагане, отколкото в предходния програмен период", каза още министър Десислава Танева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Случаят "Даная"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: