Министър Горанов изкоментира всички горещи теми в държавата

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
12:21 / 14.07.2020
2245
Министърът на финансите Владислав Горанов отговори на горещи политически въпроси от пловдивски журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза той:

- За твърденията на Васил Божков:

"Това са спекулации на един обвиняем човек. Подобни пликове не са стигали по никакъв начин до мен. Всеки човек има право да си говори каквото иска. Досега не съм си позволявал коментари по тази тема. Пред прокуратурата заявих по време на разпитите, че подобни твърдения са вероятно вследствие на специфичните климатични условия, в които в момента се намира обвиняемото лице".

- На въпрос за искания вот на недоверие:

"Нека видим мотивите. Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, са консолидирани около това, че има още много какво да свършим и ще отхвърлим този вот на недоверие, когато бъде внесен, тъй като още не сме запознати с мотивите. 

Левицата в момента според мен не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата и не сме видели нито една добра идея като тези, които ние през последните няколко години изпълняваме с нашата управленска програма".

- За позицията на посолството на САЩ:

"Изключително коректна позиция. Американската демокрация е една от най-старите демокрации в света и това, че те утвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки е нещо, което и ние споделяме."

- За оставка на правителството:

"Не е на дневен ред".

- За отговора на правителството да потуши напрежението:

"Ние смятаме да продължаваме да си вършим работата и да изпълняваме нашата програма. Легитимните протести, например на Христо Иванов за липса на достъп до места публична държавна собственост, мисля, че намериха своя отговор с това че получиха достъп. Оттам нататък, политическите искания трябва да бъдат легитимирани с предложение за алтернатива и подчинени на действително обективни неуспехи на сегашното правителство. Точно в деня, в който всички държави от еврозоната потвърдиха нещо, което от 15 години не се е случвало, че България може да бъде част от еврозоната, точно в този момент, когато получихме легитимация за финансовата политика на държавата и не само, точно в този момент не приемам за легитимни исканията за смяна на сегашното управление.

За съжаление, освен предизвикателствата, свързани с управлението на държавата, трябва да се добави и пандемията от ковид, която ограничи доста стопанската активност. Имаме още много задачи да изпълняваме и точно сега, няколко месеца преди редовните избори да вкарваме страната в политически катаклизъм, без реална алтернатива на сегашното управление и без да минем през легитимни избори, не мислят за доброто и просперитета на българската държава".

Виж коментарите (5)

Още по темата (299):
23.04.2024 Божков с коментар за обвинението
23.04.2024 Над 250 свидетели са разпитани по обвинението за рекет, изнудване и корупция срещу Божков и останалите девет
23.04.2024 Божков и още деветима се изправят пред съда за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления
03.04.2024 Обвиняват Васил Божков за няколко поръчки за убийства и изнасилване
01.04.2024 Божков: Никой не е виждал колекцията ми след като беше конфискувана 
01.04.2024 Васил Божков си връща част от колекцията на стойност 20 млн. лева
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).