Министър Греков: Яйцата не трябва да поскъпват преди Великден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:20 / 04.03.2014
1356
Няма основания за вдигане цените на яйцата преди Великден. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. По думите на земеделския министър цените трябва да останат същите като сега, а всяко повишение би било спекулативно. 

"Това е така, тъй като едно от производствата в България, което бележи ръст, е производството на яйца. Ръстът от началото на годината е 12-15 %", каза министър Греков. 

Според него вече имаме достатъчно ферми на високо европейско ниво, които произвеждат яйца и имат висока икономическа ефективност. Земеделският министър дори е убеден, че нашите яйца ще бъдат по-евтини от тези, които ще се внасят от Европа. В България има достатъчно яйца в момента, дори се изнасят за чужбина - Кипър, Гърция. и Румъния. 

Очаква се пред Великден Министерството на земеделието да разпореди на Агенцията по безопасност на храните проверки и за яйцата, които се предлагат у нас, уточни министър Греков.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Ето как да гласувате на 9 юни, ако не притежавате валидни докумен...
Къде младите шофьори могат да надграждат уменията си на пътя?
"Малките матури": Близо 55 000 ученици от 4 клас са на изпит по м...
Президентът проведе среща с президента на Международния олимпийск...
Проби за алкохол и наркотици по неотложност при смърт на пътя пре...
Цветлин Йовчев: Мога да се обзаложа, че записите на ПП не са напр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).