Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Ивайло Московски разпореди намаляване на скоростта на влаковете в районите с усложнена метеорологична обстановка
Автор: Екип Varna24.bg 19:20 / 01.02.2015Коментари (0)641
©
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски посети жп гара Стряма където по-рано днес дерайлира пътнически влак. Той се запозна със ситуацията на място и разпореди проверка на случая, както и незабавно вземане на предпазни мерки за недопускането на други произшествия. Министър Московски нареди във всички райони с усложнена метеорологична обстановка влаковете да се движат с намалена скорост, за да бъдат избегнати предпоставки за инциденти.

При днешния случай няма пострадали пътници и служители на железниците. Всичките 15 пътуващ на 20-тата минута след произшествието са превозени с автобус до Копривщица. Предстои да бъдат установени причините за излизането от релсите на локомотива и двата вагона на пътнически влак № 30111, движещ се от София за Карлово. В момента на мястото на инцидента се извършва оглед от Звеното за разследване на произшествия в железопътния транспорт към МТИТС. След приключването на огледите ще започне работа по отстраняване на локомотива и вагоните и възстановяване на повредените стрелки и железен път.

В момента движението на влаковете в участъка Копривщица - Стряма е спряно. За пътниците от преминаващите в района влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.

Вследствие на обилните валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Аварийните екипи и специализирана техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са по проблемните места и към момента успяха да възстановят движението в повечето участъци. Това са Благоевград - Симитли, Харманли - Любимец, Дяково - Дупница, Велинград - Цветино, Свиленград - Любимец, Антон - Копривщица, Владая - Горна баня, Земен - Александър Димитров, Видбол - Срацимир, Храбърско - Разменна и Плачковци - Кръстец.

Към момента все още е прекъснато движението в междугарията Дългопол - Комунари, поради наводнен железен път и паднала земна маса и Комунари - Смядово, поради липса на напрежение в контактната мрежа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: