Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Иван Шишков: ГЕРБ се държат така все едно не са управлявали до средата на 2021 г.
Автор: Екип Varna24.bg 19:08 / 31.01.2023Коментари (0)971
© МРРБ
"Днес разбрах, че ГЕРБ не ми вярват. А ние вярваме ли на ГЕРБ, след като на всички ни обещаваха, че магистрала "Хемус“ се строи, а се оказа, че не се строи, само е платена? Сега се държат все едно не са били никога на власт и до средата на 2021 г. не са живели в тази държава“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по повод изявление на представители на политическата партия, съобщават от пресцентъра на министерството.

Изключително важна е темата, която отворих още като заместник-регионален министър, за ремонтите, които са възлагани основно от ГЕРБ. Логично е да не бъдат доволни от фактите, които излизат, и аз да бъда виновен, което не ме притеснява, каза още регионалният министър. Логично е и аз да не мисля това, което мисли ГЕРБ. Той напомни, че голяма част от основните и текущи ремонти на пътища са възлагани през 2020 г. до лятото на 2021 г. – значи от ГЕРБ. След това всичко е възлагано от предишния редовен кабинет. Министърът допълни, че ще направи проверка дали има възлагания в мандата на сегашния служебен кабинет. Намирам за логично за тях лошият вестоносец да бъда аз, както и да съм виновен, коментира министър Шишков.

Предишните управляващи се държат така все едно не са живели в тази държава. Само че ние сме живели и всички знаем какво се е случило, каза още той. Регионалният министър отбеляза, че когато е започнал да говори за мащаба на незаконното строителство, бившият регионален министър г-н Нанков е открил предизборната си кампания с него. Арх. Шишков каза, че явно политическата сила, която възложи незаконното строителство, не намери сила да направи така, че това незаконно строителство да бъде узаконено и обявено за търпимо. "Защото нямаме нужда от политически фойерверки, нямаме нужда да съборим незаконно строителство, макар и възлагано от политическа партия ГЕРБ. Имаме желанието да си ползваме

инфраструктурата, която е на всички граждани на България“, заяви регионалният министър.

"Правя проверки и ще продължа да ги правя. Странното е защо сега, когато ГЕРБ не е на власт, говори за независими експертизи, което ме учудва, каза още министър Шишков. Ще направим проверки там, където считаме, че е необходимо. Вече направихме няколко и резултатите от тях коментирахме няколко месеца. Ще направим навсякъде, където е необходимо. Няма да правим пиар акции на ГЕРБ, за да може те да си правят предизборната си кампания в тази посока. Ще работим като експерти. Всичко, което излиза и ще продължи да излиза като незаконно строителство, е въпрос само на факти, а не на атака към политическата партия. За съжаление, те това са сътворили и това ще продължаваме да чуваме“, допълни той.

"ДНСК е институцията, която има изключителна роля в пускането на интерконектора, тя си върши работата и вади фактите, а не представлява "бухалка“, както смята г-н Нанков. Фактите не са бухалка. Самото понятие "бухалка“ може би отива за устата на някои политици, но не и на мен, поради тази причина ми е много трудно да го коментирам“, каза още в отговор на въпрос министърът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: