Министър Иван Шишков: Обявяваме за национален обект магистралата от Русе до Велико Търново

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:49 / 14.09.2022
829
Обявяваме за национален обект магистралата от Русе до Велико Търново. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков след заседанието на Министерския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Регионалният министър посочи, че точката за статута на бъдещата магистрала е срещнала голяма подкрепа от страна на всички министри.

"Всички министри се изказаха положително за тази точка, защото всички разбирате и го говорим от дълго време, че наистина трябва да се сложи някакъв ред в проектирането и изграждането на автомагистралите. И изобщо на всички транспортни коридори в България", каза той.

"С това решение сме направили част от онова действие, с което трябва бавно и методично да ликвидираме 10-годишния хаос, който цареше при проектирането и строителството на пътищата. И да въдворим някакъв ред – веднъж правов, втори път и планов ред в цялото изграждане. Да говоря колко важна е тази магистрала, е безсмислено, поради това, че знаете колко смъртни случаи има на пътя. Знаете колко се е забавило изграждането на пътя", разясни Шишков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).