Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Кондева даде старт на изготвянето на структура и функционалност на Националната детска болница
Автор: Екип Varna24.bg 17:58 / 22.05.2024Коментари (0)1194
©
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева проведе срещи с представители на Европейската инвестиционна банка и консултантския консорциум, който ще изготви пакета от стратегически документи, необходими за изграждането на Национална детска болница.

На първата среща, която се проведе във вторник, присъстваха временно изпълняващият директор на "Здравната инвестиционна компания за детска болница“ д-р Влатко Глигоров, както и представители на Министерството на здравеопазването и Обществения съвет.

Консултантите, които банката е наела, представиха методологията по изготвянето на трите документа – Структура на болницата, Функционална програма и Обхват на оборудването.

В първия доклад ще бъдат разписани профилите на бъдещата Национална детска болница, броят кабинети, операционни зали, легла и всички останали детайли, свързани както с вида и обхвата на предлаганите здравни услуги, така и с капацитета на сградата. Този план трябва да бъде изготвен в срок от 2 месеца.

След това ще започне работата по другите два документа. Функционалната програма ще включва оразмеряване и класификация на видовете помещения, създаване на примерни 3D проекти за всички типове помещения, както и подробна информация за характеристиките им. Паралелно с това ще се работи и по третия документ, който ще представлява подробен план за обзавеждането – технологично и битово, списък с необходимото медицинско и немедицинско оборудване за всяко отделно помещение, очакван предварителен бюджет.

Двата документа ще са готови в рамките на 5 месеца. Накрая консултантите ще изготвят стратегия за възлагане на обществените поръчки, свързани с изграждането на Националната детска болница, както и препоръки за управлението на проекта. Срокът за този финален доклад е края на м. януари 2025 г.

Днес д-р Кондева проведе втора среща с представители на консултантската компания. По време на нея бяха обсъдени оперативни въпроси по предстоящата работа на всеки от етапите по изготвянето и валидирането на стратегическите документи.

"Националната детска болница е държавен приоритет и това, на което държим, е тя да покрива най-високите стандарти. Искаме европейска болница и с това не бива да се правят абсолютно никакви компромиси“, посочи здравният министър. Д-р Кондева заяви, че дава старт на същинският процес по изготвянето на стратегическите документи и очаква работата да започне веднага.

Консултантската компания е работила по планирането на дизайна и процесите на над 200 болници в повече от 20 държави, включително и  детската болница в Бургас, която е в процес на изграждане.



Още по темата: общо новини по темата: 63
13.06.2024 »
11.06.2024 »
05.06.2024 »
05.06.2024 »
03.06.2024 »
02.06.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: