Министър Николов: От криза всички излизат по-силни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:30 / 05.05.2022
765
Когато сме единни, ние сме силни, каза министърът на енергетиката Александър Николов в приветствието си към участниците в регионалната среща за енергийна сигурност, която се провежда в резиденция "Бояна" в София.

Той добави, че предстоящата зима не е толкова далеч и трябва да се обсъдят възможностите за постигане на енергийна сигурност.

Министър Николов каза че срещата се случва на фона на нововъзникнали възможности и предизвикателства. "От криза всички излизат по-силни", изтъкна той. На срещата присъства генералният директор на ГД "Енергетика" на Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен.

Сред поканените участници са ръководители на сектора от ключови за региона държави - Константинос Скрекас, министър на околната среда и енергетиката на Гърция, Вирджил-Даниел Попеску, министър на енергетиката на Румъния, Зорана Михайлович, вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия, Крешник Бектеши, министър на икономиката на Северна Македония, Парвиз Шахбазов, министър на енергетиката на Азербайджан, Герман Галущенко, министър на енергетиката на Украйна, Алпарслан Байрактар,  зам.-министър на енергетиката и природните ресурси на Турция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неприятна новина за всички българи, които са тръгнали към Гърция ...
Президентът: Без социална справедливост всяко общество е обречено...
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...
Тези новини за лихвения процент, които ще засегнат много българи
Шофьорите да внимават днес!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).