Министър Николов: Прогнозирам ръст в цената на парното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
21:11 / 19.05.2022
666
Драстичен скок в цената на парното от юли прогнозира министърът на енергетиката Александър Николов.  По думите му ще има ръст, въпреки готвеното намаляване на ДДС върху топлоенергията на 9%. В тази връзка се обмислят допълнителни мерки за потребителите. Заявлението на “Топлофикация" - София към КЕВР, което беше внесено още през април месец е с искано увеличение от близо 30%. То е формирано на база доставката на азерски газ преди месец. решението за точния процент остава в ръцете на КЕВР.

“Когато природния газ е повишен няколко пъти, колкото и тежко да звучи, повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите със сигурност,  това ще бъде коментирано и на ниво МС и вицепремиер и премиер", коментира енергийният министър и допълни: “За радост текущия отоплителни сезон мина. Когато стигнем до следващия отоплителен сезон, в зависимост от разходите ще търсим варианти за компенсация".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).