Министър Нинова: Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 31.01.2022
1021
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България. На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

В рамките на срещата представителите на  млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги. Те акцентираха още за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения, панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители.

Млекопреработвателният бранш изложи още редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги: стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор. "Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки“, заяви министър Нинова.

По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.  

Министър Нинова пое ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).