Министър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум в Истанбул

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 25.01.2023
514
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ) към МИР в Истанбул. Това съобщиха за Varna24.bg от пресцентъра на министерството. На събитието, което ще се проведе на 26 януари (четвъртък) се очаква да присъстват над 60 водещи турски компании от секторите автомобилостроене, машиностроене, здравеопазване и туризъм.

Във форума участие ще вземат още министърът на туризма Илин Димитров и на здравеопазването Асен Меджидиев, кметове на български общини, представители на Индустриалните зони в страната ни и на българо-турската търговско-промишлена камара и турски инвеститори в България.  

Целта на събитието е задълбочаване на отношенията с инвестиционната общност в Турция, както и да покаже добри примери на турски компании, които вече са инвестирали успешно у нас.

По време на официалната си визита в Турция на 27 януари (петък) министър Пулев ще проведе и двустранни срещи с потенциални турски инвеститори, както и с представители на най-големите индустриални зони в Южната ни съседка.

Организирани са и двустранни срещи, на които ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между България и Турция в секторите автомобилостроене, здравеопазване, туризъм и балнеология.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).