Министър Радев: Геройство е пожар на такава площ да се овладее за 4 дни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:38 / 27.08.2017
1503
Спряно е движението на влаковете в участъка при Кривия тунел по Кресненското дефиле от тази сутрин. Това каза на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев за бушуващия вече четвърти ден пожар. На редовния брифинг подробности от оперативната обстановка съобщиха министър Радев и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Към 10 часа днес като най-рискови се определят 2 участъка - над Кривия тунел при жп спирката и в района на така наречената Гореща баня.

"Днес битката ни ще е там, два вертолета помагат, но основно към района са насочени жива сила и техника. Теренът е много стръмен и за безопасността на хората, борещи се с огъня от сутринта е спряно движението на влаковете", уточни още Валентин Радев. Той призова пътуващите през дефилето и по-конкретно през Кривия тунел, където електрозахранването е спряно, да бъдат особено внимателни. 

Постепенно се работи да бъде пуснат 20-киловолтовия далекопровод и до довечера ток да има за селата Сенокос, Мечкул и Стара Кресна. Министър Радев изрази надежда, че до края на деня или най-късно утре пожарите ще бъдат погасени. Опасността остава, но обстановката е под контрол, заключи той. Засегната площ от стихията към момента е около 15 хиляди декара. Валентин Радев заяви още, че е геройство пожар на такава площ да се овладее за 4 дни.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).