Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Стоянов: Проектът за Сухопътните войски изостана, вината е и моя
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 17.11.2022Коментари (0)502
"Време е Сухопътните войски да получат необходимото оборудване.  За голямо мое съжаление, проектът за Сухопътни войски изостана. Няма как да кажа, че друг е виновен. Вината е и моя", това каза  министърът на отбраната Димитър Стоянов на тържественото събрание по повод бойния празник на Сухопътните войски, проведено днес, 17 ноември, във Военната академия "Г. С. Раковски", информира пресцентърът на Министерството.

"Първият консултативен съвет, на който присъствах като главен секретар на президента през 2017 г., беше посветен основно на Българската армия. Едно от решенията, които бяха взети, беше за това всички модернизационни проекти да се движат синхронно – и за Военноморските сили, и за Военновъздушните сили, и за Сухопътните войски. За голямо мое съжаление, проектът за Сухопътни войски изостана. Няма как да кажа, че друг е виновен. Вината е и моя. Надявам се заедно да реализираме този проект за Сухопътни войски“, подчерта министър Стоянов.



"Политическото и военното ръководство на отбраната правят всичко възможно Сухопътните войски да бъдат оборудвани в пълна степен", каза той пред присъстващите на тържественото събрание по повод бойния празник на Сухопътните войски, което се проведе днес, 17 ноември, във Военната академия "Г. С. Раковски".

Необходимостта от спешна модернизация на Българската армия и в частност на Сухопътните войски промени говоренето на политическото ръководство и на командния състав, които не произнесоха приветствените си официални слова, а поставиха в центъра на изказванията си проблема със забавените модернизационни проекти.

"Срамно е Сухопътните войски да не бъдат оборудвани. Време е те да получат всичко необходимо – не само модернизирани танкове, не само бронежилетки, а нова бойна машина на пехотата, нови гаубици и др. Използвам случая, че тук е председателят на Комисията по отбрана, да призова нашите политици най-после да помислят за Българската армия", завърши министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов подчерта, че водещи акценти за българските Въоръжени сили са готовност и повече способности. По отношение на модернизацията и основния проект за придобиване на нова бойна машина той заяви: "Процедурата беше спряна още през април – май 2021 г., поради факта, че получените оферти бяха с 30 - 40% повече от това, което беше решено по проекта за инвестиционен разход".

"Вярвам във вашия професионализъм, мотивация и отговорно отношение“, обърна се началникът на отбраната към личния състав на Сухопътните войски.

"Все още съм умерен оптимист и вярвам, че последните действия на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната ще доведат до така чаканото начало на модернизация на Сухопътните войски", заяви пред присъстващите командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

"От 1885 г. досега в Сухопътните войски са се променили много неща – хора, техника, тактика, структура. Едно нещо не се е променило и това е духът на войниците, офицерите, сержантите, мъжете и жените, които служат в Сухопътните войски. Ежедневно изпълняват задълженията си с висок професионализъм и чувство за дълг и отговорност. Това е причината Сухопътните войски да се представят отлично на учения у нас и в чужбина, на мисии при оказване на помощ на населението в трудни моменти", посочи още генерал-майор Михаил Попов.

Министърът на отбраната и началникът на отбраната наградиха военнослужещи от Сухопътните войски по случай бойния им празник.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: