Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Стоянов: В никакъв случай не бих нарекъл завой към "Газпром" да държим всички опции отворени
Автор: Екип Varna24.bg 12:45 / 23.08.2022Коментари (0)738
© Нова телевизия
В никакъв случай не бих нарекъл завой към "Газпром" да държим всички опции отворени. Не е добре да затваряме някоя опция. Диверсификация не означава да затворим едни опции и да гоним други. Диверсификация за нас означава всички опции да са отворени, да преговаряме, да доставяме по всички възможни маршрути. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов преди Годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси.

Министър Стоянов посочи, че въпросите, свързани с това кога ще започнат преговорите, трябва да бъдат отправяни към служебния министър на енергетиката.

Икономическият министър подчерта, че е сигурен в компетентността и в опита на министъра на енергетиката Росен Христов и щом той е казал, че преговорите ще бъдат трудни, значи така ще бъде наистина.

На журналистически въпрос, свързан с износа да оръжие за Украйна, Никола Стоянов отговори, че в момента министерството на икономиката се съобразява и спазва зададената рамка. "Всички закони и правила така, както те са приети, ако бъдат променени, разбира се, ще се съобразим с това", допълни той.

Във връзка с откриването на форума министър Стоянов подчерта, че приоритетните държави от гледна точка на търговските ни представителства, са страните от Европейския съюз. "За нас те са най-важният партньор, още повече и в момента заради пандемията и COVID-19, ЕС обмисля приближаване до собствения дом на производства, изтегляне от Далечния изток, така че виждаме там много възможности", уточни той, предаде Нова телевизия.

По думите му не е позитивно това, че в 1/3 от страните нямаме представител, включително в държави като Франция, Италия, Дания и дори ЕС.

"Мислейки за инвестиции, да нямаме никой в САЩ, Индия и Китай също е притеснително", каза още министър Стоянов и допълни, че ще мисли за работещи решения в сложната геополитическа обстановка.

По повод думите на бившия икономически министър Корнелия Нинова, че Никола Стоянов е "кукла на конци", той заяви, че няма да отвръща на този тон. Стоянов е категоричен, че липсата на доводи води до лични нападки. "Всеки има мнение, тя може да си го изразява. В момента аз съм министър и аз решавам какво да стане", допълни той.

На журналистически въпрос, свързан с твърдението на бившия шеф на "Кинтекс", че частни фирми изпреварват държавната "Кинтекс" със сделки за оръжие, служебният министър отговори, че ако това е вярно, това е огромен проблем. Той е категоричен, че винаги приоритет за ВМЗ е била работата с "Кинтекс".

Икономическият министър съобщи, че това ще бъде едно от нещата, които ще иска новото ръководство да провери, когато встъпи в длъжност.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Европейски избори 2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Лято 2024
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: