Министър Тагарев за посещението на Зеленски: Той е изключително ценен гост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:11 / 05.07.2023
645
Зеленски е изключително ценен гост. Това каза военният министър Тодор Тагарев от полигона в Ново село, където наблюдава учение на италианската бригада “Пинероло", предаде репортер на "Фокус".

Той коментира разрастването на военната група в бригада. “Бригадният щаб функционира с офицери от няколко различни страни", каза Тагарев. Военнослужещите ще са от седем страни, толкова ще бъдат и в бригадата.

“Може цялата бригада да не е разположена на наша територия, но при необходимост тя може да се подсили с войски от нашите съюзници или със сили от българската армия", или т. нар. “scaling up", обясни министърът.

По въпроса с потенциалната визита на украинския президент Володимир Зеленски, той коментира: “Не съм в течение на никакви дискусии по въпроса." Тагарев също изрази съжалението си, че такава информация въобще е изтекла, тъй като Украйна е във война и по този начин вражеските сили са наясно с локацията на главнокомандващия. 

Според Тагарев, Зеленски е “изключително ценен гост" и той сподели надеждите си, че визитата ще се реализира. “Това би било едно изключително високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна в тази несправедлива и непредизвикана война", добави още той. 

Министърът коментира и поисканата му по-рано днес от лидера на БСП Корнелия Нинова оставка. “По никакъв начин не съм притеснен", заяви Тагарев. “Това няма да смени моето поведение, предполагам и поведението на кабинета."

По въпроса с потенциалната заплаха АЕЦ “Запорожие", министърът сподели: “Информацията е притеснителна. Надяваме се, че руската страна ще се въздържи от актове, подобни на взривяването на язовирната стена на Нова Каховка."

Виж коментарите (5)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Оправдаха Тошко Тодоров-Машора, който бе заплашен от 224 години з...
Вижте симптомите на FLiRT - новият вариант на COVID-19
Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово
Кола гори в района на голям магазин в Търново
Горанов каза защо не е включен в листите на ГЕРБ за изборите
Бойко Борисов в Стара Загора: Положих всички усилия да не отидем ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).