Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър обяви важна новина
Автор: Екип Varna24.bg 19:18 / 09.09.2022Коментари (0)786
До 21 септември производителите на медицински и стоматологични изделия могат да кандидатстват по първата отворена процедура по Националния план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/ – "Технологична модернизация“, с общ бюджет 260 млн.лв. Това обяви министър Александър Пулев на Единадесетия международен медицински конгрес на Югоизточно-европейски медицински форум /ЮЕМФ/ в  гр. Пловдив. Той участва в бизнес събитие с Networking, с  представители от близо 20 страни, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в рамките на форума.

"Държавата е в състояние на пълна мобилизация да подпомогнем пострадалите от наводнението в Карлово. Премиер, трима министри, армията, Министерство на вътрешните работи, институциите са на място при хората, останали без покрив. Те са в сърцата и мислите ни и на Министерски съвет в сряда обсъдихме фокусирана подкрепа за района по всички направления. 2,6 млн. лв. до дни ще бъдат на разположение на Община Карлово по линия на Министерството на иновациите и растежа за инфраструктура. Ще направим нужното да се поправят материалните щети. Държавата работи и ще окажем нужната подкрепа.“ Това заяви министър Пулев във връзка с пострадалите от наводнението в Община Карлово и региона. Информацията бе приета с аплодисменти от присъстващите, като стана ясно, че и лекарите участват на доброволни начала в подкрепа на пострадалите.

На форума министърът обяви, че през последните години са привлечени инвестиции за над 1 млрд.лв. и са финансирани десетки проекти за над 8 млн. лв. в областта на медицината, медицинските разработки и иновации.

Той представи възможностите за финансиране по направлението за иновации в медицината, медицински разработки, услуги, производства и здравеопазване през структурните фондове на Европейския съюз и чрез Националния план за възстановяване и устойчивост /НПВУ/, управлявани от Министерството на иновациите и растежа /МИР/.

По думите му общата стойност на средствата до края на годината, които ще бъдат налични по НПВУ само през МИР са за 600 млн.лв. "Заедно със средствата по структурните фондове на Европейския съюз до края на годината ще отворим процедури за българския бизнес в размер на 735 млн.лв.“, добави Пулев.

Министърът подчерта, че Министерството на иновациите и растежа ще управлява около 7 млрд. лв. през следващия програмен период до 2027 г. Той посочи, че има две основни програми за подкрепа на бизнеса, по които се работи активно, освен Плана за възстановяване.

Едната е новата Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“  с бюджет близо 3 млрд. лв. Тя вече е подадена за одобрение в Брюксел, като се очаква изпълнението ѝ да стартира до края на годината. Другата програма е за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация (2021-2027г.) с бюджет малко над 2 млрд. лв. Тя е за насърчаване на връзката между наука и бизнес. "Ще я изпратим за одобрение и нея. Работим упорито и този ресурс да стигне до бизнеса още в началото на 2023г.“, подчерта министърът на иновациите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: