Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър предлага ударни проверки за дрога в училищата
Автор: Екип Varna24.bg 09:35 / 31.03.2015Коментари (4)774
©
Полицията да прави ударни, неочаквани и изненадващи проверки за дрога в училищата. Такава идея за справяне с проблема с наркотиците в учебните заведения лансира вчера образователният министър проф. Тодор Танев. От МВР коментираха пред "Монитор", че все още не са получавали официално такова предложение, но ако го получат, ще го обмислят.

Проф. Танев нарече мярката, която предлага, "екзотична" и уточни, че заедно с МВР ще обсъдят какви съвместни дейности трябва да се предприемат, за да се пресекат наркотиците в школата.

"Дрогата в училище се разпространява с главоломни темпове, а всички си затваряме очите. Предполагам, че Холандия ни води все още", алармира министърът.

Той призова цялото общество към нулева толерантност към проблема с наркотиците. "Във всеки клас знаят кои са децата, които имат такъв проблем. А контролът е не занижен, той просто липсва", коментира още той.

Проф. Танев е категоричен, че са нужни нови мерки в тази посока, защото с класическите няма да се постигне резултат. Образователният министър разчита на новата специална работна група с участието на вътрешния министър Румяна Бъчварова, в която да се разработят конкретните мерки. Планира се да бъде подписано споразумение между МОН и МВР, като в него ще бъдат уточнени конкретните действия за превенция спрямо използването на наркотици.

Друга идея на просветното министерство е полицаи да влизат по-често в училищата, но не като пазители на реда, а като участници в учебния процес. Идеята е те да разговарят с учениците и да обсъждат с тях важни теми, свързани със сигурността. Идеята е децата да имат доверие на полицията и да се обръщат към нея, когато имат нужда.

"В момента при случаи на насилие децата дори не споделят за това с родителите, а само с учителите", коментира зам. образователният министър Ваня Кастрева.

Идеята е полицаите да посещават часовете на класа или извънкласни занимания след края на учебния ден. От просветното министерство плануват да изготвят и национален електронен регистър, в който да се вписват всички прояви на агресия в училищата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.03.2015 г.
Aнонимен
на 31.03.2015 г.
+2
 
 
Тъпанар! Този да си оправи нормативите в образованието, защото работещите в тази сфера нямат никакви правомощия да реагират по такива и други проблеми. А институциите си измиват ръцете. Но, прав е предишния коментатор, че децата вече няма какво да ядат, камо ли да купуват дрога. Новият министър току изтрещи и изсипе нещо популистко, ама не знае и няма кой да му даде акъл как да изгради система за превенция, а не да действа пот фактум.
Aнонимен
на 31.03.2015 г.
0
 
 
Абе смъркат, те горките нямат пари за закуски вече, вие смъркали....смъркат отрочетата на баровците в часните училища!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 31.03.2015 г.
+1
 
 
Да проверяват,да проверяват и няма да има никакви изненади,спокойно си смъркат дрогата пред училищата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Войната в Украйна
Великден 2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: