Министър-председателят: 2,3 млрд. лв.са приходите от контрабанда и корупция за тази година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:03 / 09.10.2015
772
"Във всички сфери, които се очаква от ЕС България е направила доста като напредък. Най-видимия, най-осезаемия начин това да се разбере е като се видят приходите в бюджета от контрабанда и намаляване на корупцията. А те в момента минават 2 300 000 000 лв . в рамките на тази година."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в резиденция Евксиноград край Варна. 

"Искам да похваля нашето МВР заедно с полското, които само преди няколко седмици задържаха една фабрика за производство на фалшиви цигари. След като мерките в България работиха много добре, започнаха да изнасят производството си за контрабандни цигари в други градове в Европа. Така навремето беше с компактдисковете. След като държавата си стъпи на мястото бяхме извадени от черния списък и фабриките заминаха по други държави. Затова продължаваме да работим с нашите колеги и съседи това, което прогонваме от България да бъде съответно проследявано и арестувано в други държави на Европа", допълни премиерът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).