Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър-председателят Бойко Борисов откри 75-ия Международен технически панаир в Пловдив
Автор: Силвия Станева 17:23 / 23.09.2019Коментари (11)1760
©
Всичко, което държавата е трябвало да направи за развитието на икономиката, е направено – ръстът е 3,5%, кредитният рейтинг на страната се повишава, вървим към чакалнята на еврото, заяви министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на 75-ия Международен технически панаир в Пловдив. Той посочи, че като резултат бизнесът е активен, а "на тези изложения се подписват десетки договори, създават се много партньорства“. С него беше и вицепремиерът Томислав Дончев.

Да ни е успешен панаирът, пожела министър-председателят Борисов, преди да пререже лентата на деловия форум, който продължава от 23 до 28 септември. После разгледа част от палатите и експозицията на Руската федерация - страна партньор на ЕСЕН 2019.

"Русия е заинтересована от мащабно развитие на хуманитарното и иновационното сътрудничество с България. Последното е особено важно в сегашния период, когато трябва да се съсредоточим върху важните, големи, взаимоизгодни и икономически значими проекти“, заяви в своето приветствие Наталия Бочарова, заместник-министър на науката и висшето образование на Руската федерация.

Най-старото индустриално изложение в България винаги е отваряло пътя на модерните технологии и иновации към икономиката не само на страната, а и на региона., подчерта д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който е организатор на най-значимата технологична среща на Балканите.

Близо 600 фирми от 34 страни участват тази година в нея. "Основните акценти са: модерно инфраструктурно строителство, дигитализация, киберсигурност, енергийна ефективност, хибридна техника, автоматизация, роботика, микроелектроника, лазерни и нанотехнологии, зелена икономика. Експозициите показва технологични новости, които утре ще бъдат навсякъде в живота“, каза д-р Иван Соколов.

Изложителите, които идват за първи път, са 39%, а миналата година бяха 35%. Този ръст говори както за нарастващ интерес към деловия форум, така и за появата на нови сегменти в индустрията, коментира д-р Соколов.

Впечатляващата панорама на модерната индустрия в Международен панаир Пловдив презентира последно поколение технологии, продукти и услуги от областта на автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, строителството, електротехниката, електрониката, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химическата промишленост и водния сектор. 35 върхови разработки се състезават в традиционния Международен конкурс за златни медали, най-високото пазарно отличие в българската индустрия. Над 30 събития са включени в съпътстващата програма на Есенния панаир.

Той е отворен за посетители от 9 до 18 ч., а в събота – до 14 часа. Билетът струва 7 лева, като за ученици има преференциална цена от 4 лв., а за инвалиди входът е безплатен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Целунаха ли се с Гергов.Една партия ги създаде.
на 23.09.2019 г.
+1
 
 
Другаря защо го намя до Началника?
+4
 
 
След близо 10 години днес отново посетих панаира ни и се шокирах като видях, че само в 3 палати и половина има изложение. Отделно като посетители панаира е пълно мъртвило. Как успяха да го направят това?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: