Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Милошев даде официален старт на туристическото Лято 2024
Автор: Екип Varna24.bg 18:08 / 18.05.2024Коментари (0)1222
© МТ
На официална церемония пред Портите на Старинен град Несебър президентът Румен Радев, министърът на туризма Евтим Милошев и домакинът – кметът на Община Несебър Николай Димитров дадоха официален старт на летния туристически сезон. За първи път церемонията по посрещане на Лято 2024 се проведе с участието на държавния глава.

Събитието се състоя под патронажа на президента на Република България Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, в присъствието на министри, кметове, представители на дипломатическия корпус, на туристическия бизнес, граждани и гости на морския град.

Сред официалните гости на събитието бяха министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, на здравеопазването д-р Галя Кондева, на земеделието Георги Тахов и на младежта и спорта Георги Глушков, а също и посланици и представители на мисии от над 20 държави, областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова, както и бивши министри на туризма.

Церемонията започна с изпълнение на магнетичните български кабагайди и с ритуала "Майка България“ пред портите на Старинния град. Държавните мъже бяха посрещнати по стар български обичай с питка и със символа на страната ни – българската роза.

"Ние, българите, винаги сме вярвали, че живеем на парче земя, което е райско място“, каза министър Милошев и припомни древната притча.

"Живеем на кръстопът – географски, между Европа и Азия, културен и духовен. И именно това ни прави разпознаваеми и автентични. Това ни е направило през вековете гостоприемни и човеколюбиви – ние, българите, сме древна цивилизация от емоционални, артистични и толерантни хора. А в днешните времена на сложни

геополитически отношения и все повече глобални кризи, тези качества стават все по-дефицитни и следователно, все по-ценни“, заяви министър Милошев.

Убеден съм, че няколко поколения съвременни европейци пазят спомена за нашия "Слънчев бряг“, за нашите слънчеви пясъчни плажове и своето вълнуващо българско лято, каза още министър Милошев, обръщайки се към представителите на дипломатическия корпус и към гостите на Несебър и на Българското Черноморие.

Президентът Румен Радев подчерта значението на Несебър като част от списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство. Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава.

"Несебър представлява всички онези известни на света дадености на България – тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги; великолепието на нашата природа с прословутото гостоприемство на местните хора“, заяви президентът и благодари за организацията на събитието – на секретаря по култура, образование и туризъм към Президентската институция и бивш министър на туризма Илин Димитров за инициативата, на министъра на туризма Евтим Милошев за подкрепата и на домакина и "мотор на събитието“ – кметът на Несебър Николай Димитров.

Пред журналистите министър Милошев припомни, че служебният кабинет е с ясно очертан времеви хоризонт и неговата задача е да осигури провеждането на честни избори, както и безпроблемното протичане на летния туристически сезон. Той изрази своя оптимизъм за един добър и стабилен сезон в предстоящото Лято 2024 с ясен ангажимент на институциите да осигурят добър контрол и спокойна работа за бизнеса, а най-важният субект в туристическия продукт – туристът да си тръгне щастлив и само с положителни и красиви емоции.

"Ще сме си свършили работата – и като държава и народ, и като сектор, ако всички си тръгнат със спомена за своето щастливо българско лято. Мечтая за това България да бъде асоциирана със слънце и красота, древна цивилизация и богата култура; с гостоприемство, с автентични български продукти и неповторимата й природа. И преди всичко да бъде асоциирана с топли и усмихнати хора, готови да помогнат“, подчерта още министър Милошев.

След кратка обиколка по калдъръмените улички на знакови забележителности гостите присъстваха на концерт на местни фолклорни състави на площад Месамбрия в Старинен град Несебър.



Още по темата: общо новини по темата: 707
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
26.07.2024 »
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: