Министърът на финансите: Не е възможно да не се поеме този дълг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:30 / 24.02.2015
1070
Не е възможно да не се поеме този дълг. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов след срещата си с представители на ПГ на "Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО" в парламента.

"Срещата ни с Патриотичния фронт беше много ползотворна. Те ще вземат своето решение. Аз им разказах в много подробни детайли за какво става въпрос. Казах им какво всъщност има във Фискалния резерв. В него има Сребърен фонд, Ядрени фондове, има включени вземания от ЕС, целеви части на Фискалния резерв и че на пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но сборът на Сребърния фонд и Ядрените фондове в него са 4 млрд. лева, а вземанията от ЕС са над 1,3 млрд. лв и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е доста по-малък. Не е възможно да не се поеме този дълг", заяви Горанов.

По думите му, дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги с 4-те банки, е въпрос на законодателна целесъобразност.

"От гледна точка на Министерство на финансите и правителството, сключването на подобно споразумение е важно, за да може да си плаща сметките", каза още Владислав Горанов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България
Излязоха резултатите от НВО и матурите, вижте ги
За граничната бразда: Нови 110 високопроходими автомобила за ГДГП...
Въздушната линейка успешно транспортира жената от Сандански до Со...
МО: Недопустимо въвличането на армията в предизборна кампания


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).