Министърът на икономиката: Инфлацията за май e под 10%

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:10 / 04.06.2023
755
Успяхме двойно да намалим инфлацията. За май тя ще бъде със сигурност под 10%. Това е успех на служебното правителство. Това каза пред NOVA служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

"Вижда се, че неувереност при съставянето на редовен кабинет. Познавам трима или четирима от предложените министри, а те са експерти. Предложеният за министър на икономиката Богдан Богданов в момента е част от моя екип, положителен сигнал е, че той е предложен, надявам се да има приемственост", заяви той. И категорично отрече президентът да се е месил в работата му.

По думите му самият той в МИ е заварил угнетени хора, незаконни уволнения, разпокъсаност и стрес. "С Богданов се работи добре. Успяхме по цивилизован начин и с прозрачни конкурси да работим спокойно. Надявам се да продължи тази линия. До момента в комуникацията ни съм забелязал, че държи на същите приоритети - да привлечем инвестициите. Възможно е да се реализира редовно правителство, но докато няма гласуване, си изпълнявам задачите с максимално усърдие", обясни Стоянов. И призова депутатите да приемат Закона за таван на надценките.

"Това е една административна мярка, непазарен инструмент. Става дума за 17 продуктови категории с по един артикул. Те ще бъдат с максимална надценка от 10%. Посланието е, че в тези високи цени, да осигурим на хората поне по един продукт на поносими цени от тези продуктови групи. Цената на млякото за месец и половина е спаднало с 12% като суровина", коментира той.

Според него никой от служебния кабинет не е очаквал управлението им да продължи толкова дълго. "Липсата на предвидимост беше най-трудното в работата ни", посочи министърът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (356):
12.05.2024 По-високи цени на краставиците, сиренето и пилешкото
11.05.2024 Килограм ягоди у нас: Между 5 и 6,50 лева - не се очаква цената да падне
скоро
09.05.2024 "Кауфланд", "Лидл" и "Билла" с молба към Румен Радев
08.05.2024 КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
08.05.2024 Или българските производители ще свалят цените за вътрешния пазар, или ще започнат да губят конкурентоспособност
06.05.2024 Череши в България - до 25 лева, а в Лондон - 377 лева!
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).