Мирослав Найденов: И търговците на яйца мамят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:51 / 22.06.2011
829
Агенцията за безопасност на храните е засякла нарушения на търговците на яйца, съобщи преди заседанието на кабинета министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той обясни и схемите, които са използвали продавачите, за да мамят клиентите. Една от тях е свързана с размера на яйцата, който според стандартите е малък, среден и голям. Много често на кутиите пишело "среден размер", а вътре предлагат малки яйца.

Според министъра по-опасно е нарушението, свързано с използването на старите печати, които не са в употреба.

Ако върху яйцето има кръгъл, цветен тампонен печат, то със сигурност е съмнително и с неясен произход. Найденов поясни, че това са старите печати, които вече не се прилагат и са заменени с лазерни печати, на които маркировката е с правоъгълна форма, а надписът е много тънък.

Ако видите такива яйца - не ги вземайте, а сигнализирайте органите, защото могат да идват от заразена ферма, предупреди министърът.

Българинът продължава да яде лоша храна и затова сме на едно от първите места по заболявания в Европа, припомни Найденов. Той декларира, че министерството му няма да се откаже от политиката всеки гражданин да знае каква храна консумира. Министърът напомни, че санкциите за нарушителите са чувствителни и контролните органи ще бъдат безкомпромисни.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулини с още месец
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Страшна катастрофа на магистрала "Хемус", има заклещени хора
Социалният министър с важна новина за модела на пенсионно осигуря...
Лияна Панделиева: Когато шефът на катаджиите ти обяснява, че "16 ...
БАН подкрепя вузовете: Качественото образование трябва да е нацио...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).