Мистериозно дарение от 2 000 лв. в олтара на църква в Асеновград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:44 / 18.01.2019
1388
Мистериозен дарител остави много пари в навечерието на празника на асеновградския храм "Свети Атанасий". Добрата новина разказа свещеникът отец Алекскандър, съобщава Нова. Той и първи попаднал на парите, подпъхнати под вратата на олтара. Банкнотите били с номинал от 10 лева, общата стойност е на 2 000 лева. Пчките не били завити. Свещеникът веднага извикал работещите в храма жени. Заедно преброили парите и сумата били заприходена в касата на църквата.

"Нямаше бележка, нито указание, за каво да се употребят парите", казва отецът. Дарението ще сбъдне голямата мечта на свещеника - да се боядиса цялата фасада на църквата.

Отец Александър се връща в спомените си 20 години назад, когато отново анонимен дарител оставил 42 000 германски марки в строящата се тогава църква "Свети Иван Рилски" в града.

Асеновградчани твърдят, че в храма "Свети Атанасий" се намира чудотворната икона на светеца. Според легендата по време на робството турският бей Юмер Юглу се излекувал от тежка болест след молитва пред иконата и започнал всяка година да прави курбан. Отец Александър твърди, че иконата на светеца и до днес помага на много болни хора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).